joi, 5 iulie 2012

Pate de ficat de pui

A fost odata  o caserola de ficat de pui care statea degeaba in congelator . S-a gandit ea ca ar trebui sa se faca utila , asa ca a fluierat tare de tot cand am deschis congelatorul , sa-mi atraga atentia . Vazut , placut , da' ce sa fac cu ea sa guste si co-locatarul ? Pate ! Mai facusem eu cu ani in urma , cand era ajutorul micuta , a fost gustos , asa ca hai sa repet experienta .


Facem lista cu cele necesare :
- 400 g ficat de pui , 1 ceapa mica , 1 catel de usturoi , sare , piper , nucsoara macinata , lapte , 100 g unt


Si trecem la treaba:
Ficatul se pune la fiert in lapte ( cca. 1 l am folosit ) . Cand este fiert , se scurge laptele ( dar se pune deoparte ) , se adauga ceapa tocata marunt , usturoiul pisat , sare si piper dupa gust si putina nucsoara rasa . Se adauga cateva linguri din laptele in care a fiert ficatul si se paseaza cu blenderul . Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza in continuare , pana devine o pasta omogena .


Se serveste pe o felie de paine proaspata sau se foloseste la alte preparate ( vin si cu o idee super in curand ).


17 comentarii:

  1. Multumesc pt invitatie , as participa cu drag mai ales ca am o mare mancatoare de clatite in casa , dar ma indoiesc ca mi-ar fi trimisa tigaia in Finlanda :))Si chiar de ar fi , nu as apuca sa fac nimic in 7 zile , ar ajunge in 10 zile abia .

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu ce sa incep...Cu pateul :D Imi place f mult cel facut in casa, iar reteta ta e delicioasa! Si acum vine partea ce mai arzatoare. M-am indragostit de vasul tau!!! Imi place albastrul la nebunie :D De unde ai luat asemenea minunatie de vas? Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poliana , vasul este de fapt un turquoise , nu stiu de ce in poze iasa mereu albastru :) ...e cameleon :)) Este cumparat aici , in Finlanda si nu face parte din nici o "familie" faimoasa de vase , a costat nici mai mult ,nici mai putin de 5 euro . Dar si eu mor de dragul lui !

      Ștergere
    2. Vad ca are si proprietati magice :) Oricum si turqoise-ul e o culoare ce-mi place mult. Pretul conteaza mai putin, adevarul e ca arata foarte bine! Si ii sta bine cu pateul in el ;)

      Ștergere
    3. Multumim de compliment :))

      Ștergere
  3. Foarte bun pateul facut acasa.Imi place mult.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am facut niciodata pateu, dar pe bune ca m-as apuca...ah, cand vad verdele ala crud de la geamul tau, ma intreb unde-s zapezile alea vesnice?? ;-)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana , daca va place pateul , incearca . Pe bune ca e mult mai fain decat cel cumparat , desi nu e chiar atat de fin .
      Zapezile ?!! S-au dus ...in sfarsit , acum ma bucur de verdele suprem , cred ca printre putinele lucruri pe care le iubesc aici .

      Ștergere
  5. O ce pofta mi-ai facut,e perfect pateul tau!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai Flory , nu te lasi tu , fa-ti pofta si scoate la interval o reteta mai buna , asta e prea simpluta . Eu am vazut pe net mai multe , dar nu m-am incumetat sa incerc ceva neprobat de persoane de incredere , asa am mai facut in trecut , asa am facut si acum .

      Ștergere
  6. E cu sigurantã mai bun ca cel din magazine:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai bun este cel facut in casa!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...