marți, 10 iulie 2012

Paine cu iaurt

Povesteam aici despre o paine cu iaurt , care se face foarte usor si rapid , pe care am facut-o pentru o "deplasare" si nu am reusit sa pozez sectiunea. Am refacut-o pentru ca este absolut senzationala , asa ca am si sectiune. Reteta tot de la Pokha's.
Nu necesita drojdie , deci e fara dospire.


Avem nevoie de :
- 250 g iaurt gras , 1 ou , 1/2 lingurita zahar , 1 lingurita sare , 280 g faina , 10 g praf de copt
- ulei de masline , mac

Preparam asa :
Faina se cerne cu praful de copt . Iaurtul , oul intreg , sarea si  zaharul se amesteca si se adauga peste faina. Se amesteca bine. Rezulta un aluat lipicios , dar nu se mai adauga faina.
Aluatul se pune intr-o forma acoperita cu hartie de copt si se intinde cat mai bine posibil. Eu m-am ajutat de niste ulei de masline. Se presara deasupra macul.


Painea se coace in cuptorul incins la 190 de grade , timp de 25-30 de minute , pana se "bronzeaza" frumos deasupra.


7 comentarii:

  1. M-a ademenit mirosul acesta frumos,asa ca vreau si eu o bucatica mititica de paine.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dada, am simtit si eu mirosul de paine facuta in casa...si mi s-a facut dor! E bronzata frumos painica ta! Pup si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant. Mai ales cand ai chef de paine de casa si n-ai timp sa astepti sa creasca painea :))
    Pun reteta la pastrare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...