luni, 9 iulie 2012

Baghete

Cand am facut desertul turcesc  am vazut la Pokha's cateva retete care mi-au facut cu ochiul , asa ca m-am abonat la retetele ei si daca tot am avut cerere de paine , am zis sa incerc si niste baghete pe care le-am vazut la ea.  O sa vin si cu reteta de paine in curand , pentru ca a fost foarte buna , dar fiind dusa in deplasare nu am avut sectiune , sa va arat minunatia.  Dar acum sa revin la baghete , pentru ca tare mi-au placut .



Avem nevoie de :
- 400 g faina , 25 g drojdie proaspata, 250 ml. lapte caldut , 1 lingurita sare,1 lingurita zahar,4 linguri ulei de masline
- putin lapte , susan

Preparam asa :
Drojdia se dizolva in 100 ml din lapte , se adauga zaharul si 2 linguri din faina si se toarna intr-o adancitura facuta in faina cernuta . Se lasa 10 minute , pana face drojdia bulbuci . Se adauga sarea , uleiul si restul de lapte si se framanta un aluat omogen , nelipicios .
Aluatul se lasa la crescut la loc cald , pentru cca. 30 de minute , pana isi dubleaza volumul .
Se imparte in doua , se intinde cate o foaie din fiecare bucata si se ruleaza ca la rulada.
Baghetele obtinute se pun in tava acoperita cu hartie de copt si se mai lasa la crescut , acoperite cu un prosop , pentru inca o ora . Dupa o ora se cresteaza din loc in loc , se ung cu lapte si se presara deasupra susan .



Se coc in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 25 minute .
Se lasa la racit pe gratar . Sunt  foarte pufoase .


14 comentarii:

  1. Painea facuta in casa e o incantare pentru mine,intodeauna!Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ador mirosul de paine calda , dar din comoditatae nu fac prea des .

      Ștergere
  2. Frumoase tare ti-au iesit, imi inchipui ce parfum de paine proaspata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Any . Da , mirosea superb toata casa .

      Ștergere
  3. Te ha quedado prefecto luce muy exquisito y crujiente,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase si pufoase ti-au iesit! Vreau si eu una ;;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce pufoasa este,imi place foarte mult.Imi inchipui si cum mirosea in bucataria ta.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu stii cel mai bine cum miroase , pentru ca la tine miroase mereu a paine proaspata .

      Ștergere
  6. Imi faci pofta de copt paine :P
    Ce pufosenii ti-au iesit. Brava!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La caldurile de la voi cred ca e mai bine sa lasi pofta deoparte . Trimit eu una , ca la mine e racoare inca :))

      Ștergere
  7. Foarte fain ti-au iesit baghetele!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...