joi, 26 iulie 2012

Galbiori cu usturoi

Pofteam de muuult timp la galbiorii astia , insa la prima aparitie pe piata aveau pretul nesimtit de 15 euro / kg . La nici doua saptamani , cand s-a umplut padurea de ei , au scazut si comerciantii pretul la taraba, asa ca am cumparat sa-mi fac pofta ( nu indraznesc sa-i culeg din padure , am eu pitici pe creier  ).


Avem nevoie de :
- cca. 400 g galbiori , 2 catei de usturoi, 1 ceapa mica ( putin mai mare decat o nuca ) , 2 linguri ulei , sare , piper , 50 g unt , patrunjel verde tocat

Preparam asa :
Galbiorii se spala cu grija cu apa rece si se lasa la scurs .


Cei mari se taie , cei mici se lasa intregi .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Uleiul se pune la incins , se adauga ceapa si se lasa pana devine aurie , se adauga usturoiul si galbiorii. Se lasa pe foc pana se evapora toata apa lasata de galbiori (lasa destul de multa apa ) , apoi se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga si untul , apoi patrunjelul verde tocat si se ia de pe foc .



Se servesc calzi , eventual cu o felie de paine proaspata.


23 de comentarii:

  1. Grozavi de buni!!!Am facut si eu saptamana trecuta o ciulama. Mmm, deliciosi!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut!!!!
    Si mi-e si o foameee!

    RăspundețiȘtergere
  3. Noroc ca am citit aici sa aflu si eu ce-s galbiorii..:">

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca sunt deliciosi acesti galbiori!Nu am gatit pana acum , pt ca intr-adevar au un pret foarte mare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu paine proaspata sau mamaliguta rece,nu conteaza,ador ciupercile cu usturoi!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Rico plato es un encanto,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Te cred ca sunt fffffffffffffffbuni. Saptamana viitoare ajung si eu la socrii si cu siguranta ne vor pregati galbiori. Sunt minunati. Imi place ce retete faci... doar ca imi faci poftaaaaaaaaaaa Ș)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cer iertare , dar ma bucur ca mai fac si eu pfota , ca poftesc si eu destul :))

      Ștergere
  8. Mi-ai facut o pofta........ Cat de buni si aromati trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vai , ador orice fel de ciupercute !!!! Galbiorii astia sunt senzationali !!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...