luni, 11 iunie 2012

Mini-tarte cu branza si rosii

La acest preparat am trisat putin pentru ca am folosit aluat de tarte gata cumparat . Nu pentru ca mi-a fost lene sa fac ci pentru ca l-am cumparat , din greseala , in loc de aluat de foietaj ...asta e, limba grea pe-aici . M-am inspirat intr-o oarecare masura de la Edith Francu .


Avem nevoie de :
- pt. 2 mini tarte : 200 g aluat pentru tarta , 3 oua , 2 linguri de iaurt turcesc ( 10% grasime ) / smantana , 150 g branza sarata , chives tocat marunt , 1 rosie , piper
- forme : 14 cm diametrul ( 2 bucati )

Preparam asa:
Aluatul se intinde si se taie de marimea formei. Se aseaza in forma tapetata cu unt . Se impunge  cu furculita din loc in loc , se acopera cu hartie de copt si se pun deasupra boabe de fasole . Se da la cuptor , la 180 grade , 10 minute .
Intre timp se prepara umplutura . Se bat bine ouale cu iaurtul ( sau smantana ) , se adauga branza rasa  , chivesul si se condimenteaza cu piper .
Se scot formele  din cuptor , se indeparteaza fasolea si hartia de copt . Se toarna deasupra blatului compozitia cu oua . Se taie rosia in felii subtiri si se aranjeaza deasupra . Se mai presara chives si se dau formele la cuptor pentru inca 20 de minute , tot la 180 de grade .


Tartele se servesc calde .





15 comentarii:

  1. Apetisante tarte! Sa nu-mi spui ca la voi de-abia amu' au rasarit lacramioarele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu au rasarit acum , dar nici mult nu e de cand au inceput sa-mi parfumeze casa . Acum incep sa se treaca , tare imi pare rau si dupa ele si dupa liliac pentru ca-s preferatele mele .

      Ștergere
  2. Sunt foarte frumusele asa micute.
    De gustoase,nu mai vorbim.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , sunt mai dragalase asa , in forme individuale . Multumesc de vizita !

      Ștergere
  3. Delicioasa,de mult n-am mai facut o tarta!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac la nebunie minitartele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am intrat si aici ca sa fie pofta si mai mare :)) Foarte frumoase au iesit tartele, sunt convinsa ca sunt bune, doar sunt cu branzica si rosii ;) Blogul e foarte frumos, si plin de retete minunate! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. orice aluat ai folosit arata bine, si ca gust cred ca e delicios si savuros, poate ne iese si noua la fel de bun, sa avem pofta :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...