luni, 25 iunie 2012

Tort Angry Birds

Fiica-mea e mare fan Angry Birds si de saptamani bune ma bate la cap sa-i fac un tort cu "endi bădz". Pentru mine , dorinta ei e litera de lege , asta-s eu si multi ma critica , dar nu cred ca ma voi schimba vreodata . Asa ca am trecut la modelat pasari si porci ,desi imi era sincer teama ca nu-mi vor iesi . Le-am facut , le-am stricat , le-am facut din nou , pana au ajuns sa arate cat de cat ca cele faimoase.  A iesit un tort frumos , zic eu . Si  momentul realizarii tortului s-a potrivit perfect  cu aniversarea blogului.
Pentru ca aveam o gramada de albusuri congelate , m-am gandit ca nu ar fi rau sa folosesc din ele , asa ca blatul este cel de la Tosca , din albusuri , cu mac si nuca de cocos . La crema m-am inspirat putin de la Sara&Miki  , adica am facut un fel de budinca la care am folosit piure de fructe in loc de lapte . A iesit o nebunie .



Avem nevoie de :
- pt. blat : 6 albusuri de ou ,150 g zahar , 1 lingura extract de vanilie  ,100 g mac , 50 g nuca de cocos , 90 g faina, 1 lingurita praf de copt , un praf de sare
- pt. crema : 300 g fructe de padure ( zmeura , capsuni , coacaze negre , merisoare ) , 150 g zahar , 1 plic budinca de vanilie , 3 galbenusuri de ou  , 150 g unt
- 100 g unt , o lingura cu varf zahar pudra , plastelina de ciocolata, fondant de marshmallows
- forma : 24 cm diametrul

Preparam asa :
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul ,extractul de vanilie  si se bate pana se obtine o bezea tare . Se adauga treptat macul , nuca de cocos , faina cernuta cu praf de copt . Compozitia se pune intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade , cca. 25 minute . Se lasa la racit si se taie in 3 pe orizontala .
Pentru crema se paseaza fructele si se trec prin sita pentru a indeparta samburii si cojile . Intr-un vas incapator , se pune piureul la incalzit .
Galbenusurile se freaca cu zahar , se adauga praful de budinca si 2-3 linguri de piure de fructe cald , se omogenizeaza si se toarna peste piureul din vas , amestecand continuu sa nu se prinda . Se lasa pe foc pana se ingroasa . Se ia de pe foc si se lasa la racit , acoperit cu folie pentru a nu face pojghita deasupra .
Cand s-a racit budinca , se adauga treptat cate o lingura in untul moale , se omogenizeaza.
Crema se pune intre blaturi si se da tortul la rece pentru 3-4 ore .
100 g unt la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra . Cu crema obtinuta se unge bine tortul pe toate partile . Se da la rece 15 minute sa se intareasca crema de unt . Se acopera cu fondant si se decoreaza .


Personajele mai in detaliu


Si sectiunea


29 de comentarii:

  1. Complimenti, è bellissima, allegra e colorata! :-)
    A presto!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorina, ti-a iesit perfect.Bravo, esti o perfectionista.
    Si La multi ani pentru blog.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ioana , mi-a dat cva bataie de cap , dar pana la urma a iesit ceva "pe-aproape"

      Ștergere
  3. Happy blogging, Dorina!! :)
    Tortul e foarte reusit! Felicitari sincere!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dorina, aplauze, aplauze, aplauze!
    Ti-a isit perfect si imi imaginez cat de fericita a fost Iza!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, Iza a fost in extaz si asta e tot ce mi-am dorit .

      Ștergere
  5. E minunat tortul tau! toata lumea e innebunita dupa pasarile astea :)) inclusiv sotul meu. Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer , si mie imi plac :)) cateodata ma mai joc si eu . Multumesc pentru vizita !

      Ștergere
  6. sooo cute & yummy recipe...awesome photography..:)
    Tasty Appetite

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat , imi place crema de capsuni. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sara ! Crema era de fructe de padure :D

      Ștergere
  8. Super arata!Mi-nu-nat!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Janet . Toate cele bune si tie!

      Ștergere
  9. Omg... What a sweet n cute cake... Nice pictures

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Thanks Akila and thanks for your visit .

      Ștergere
  10. Tortul ca tortul,dar crema aia pe mine ma uimeste (in mod placut, desigur).
    Are o culoare de milioane, trebuie sa o fac si eu candva si sper sa-mi iasa macar pe jumatate ca a ta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci sis , fa-o , o sa va placa , e acrisoara , racoritoare .

      Ștergere
  11. Woow cum arata, mai muuult decat perfect, iar crema un deliciu....!

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata extraordianr. Toata admiratia. Cred ca fetita ta a fost cea mai incantata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Carol . Pentru fiica mea a fost o adevarata bucurie , doar pentru a simti fericirea ei l-as face din nou si din nou si orice mi-ar cere m-as stradui sa iasa cat de cat apropiat de realitate .

      Ștergere
  13. Excelent arata, cuscra, m-ai dat gata cu perfectionismul!!! La multi ani deliciosi pt. blog! Si o pupam pe nora fericita, dar o si invidiem, ca felia aia e bestiala!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...