Nu ma dau eu in vant dupa englezisme , americanisme , dar titlul asta tradus in limba romana nu suna prea bine ( prajitura noroi ) asa ca pastrez titlul original . Reteta am vazut-o acum vreun an si ceva , am scris-o telegrafic pe un biletel , apoi am reprodus-o . Atunci nu mi-a placut ce a iesit , numai namoloasa nu era , era o banala prajitura cu ciocolata . Zilele trecute mi-am amintit de reteta si am zis sa incerc din nou , dar sa reduc timpul de coacere de la 45 de minute la 30 de minute . A iesit exact ce-mi doream !
Avem nevoie de :
- 125 g unt , 125 g ciocolata 70% cacao , 120 ml apa , 200 g zahar , 1
lingura extract de vanilie , 1 ou, 160 g faina , 1 lingurita praf de
copt , 10 g cacao
- zahar pudra pentru decor
- forma : 24 cm diametrul
Preparam asa:
Untul se taie cubulete , ciocolata se rupe bucati . Untul , ciocolata , apa si zaharul se pun la
foc mic pana se topesc . Se lasa sa se racoreasca . Se adauga extractul
de vanilie . Oul se bate usor si se adauga la amestecul cu ciocolata
.
Faina se cerne cu praful de copt si cacao si se adauga la amestecul cu ciocolata . Se omogenizeaza .
Intr-o forma de tort cu marginile detasabile unsa cu unt se toarna
compozitia . Se pune la cuptor , preincalzit la 160 grade , pentru 30 de
minute .
Se lasa sa se raceasca putin in forma , apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit complet .
Se presara deasupra zahar pudra .
Este mai buna daca se serveste a doua zi .
Eu am servit-o cu inghetata .
Deasupra se poate decora cu ganache de ciocolata daca o doriti si mai ciocolatoasa .
Crusta ce se formeaza deasupra la coacere se poate indeparta .
This recipe goes to this event
Dish name starts with M - by Akila
excelent arata,cu inghetata cred ca este o nebunie,notat reteta,,,,,revin cu impresii.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!!!!
Mirela , multumesc . Cu inghetata mie mi-a placut mai mult . Astept impresii . Te pup .
ȘtergereTrebuie s-oncerc si eu,arata senzational iar ciocolatosii mei vor fi cu siguranta incantati!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc . daca o faci sa imi spui cum ti s-a parut .
Ștergerearata f bine "noroiul"..:)) Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc .
ȘtergereEu ador ciocolata, nu refuz ever o feliuta! Iar inghetata e de senzatie! de care e?? Pupici
RăspundețiȘtergereOoops , inghetata e cumparata ,facuta de o firma finlandeza , e caramel cu bucatele de toffee ...demential de buna .
ȘtergereExquisito se ve sensacional me encanta,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereGracias
ȘtergereDori, pentru bai de namol, merg la Techirghiol, pentru Mud cake vin la tine.
RăspundețiȘtergereDaca aveti sub 18 grade e de mine.Ca aici mor deja de dorul frigului.
O aduc si pe Manu, ele se joaca si noi barfim cu gura plina(de noroi, adica de mud cake).:-))
Te pup fata harnica cu poze faine!
Draga mea Lilly , avem inca sub 18 grade , zilelel astea a fost tare rece , 11-13 grade , azi pare ceva mai cald, vreo 15 si e soare . Va astept cu drag. Pup manu si mamica ei , tare mi-ar fi drag sa ne vedem :)
ȘtergereAre un aspect...mor dupã prãjile astea!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac mult .
ȘtergereSuuuuuper fain arata.Imi place de numa numa,doar este ciocolatoasa,si cu inghetata aceea deasupra este si mai buna.
RăspundețiȘtergereTe pup!
A fost tare buna , o sa mai fac , acum ca am reusit s-o aduc la consistenta care imi place .
ȘtergerePlace prajitura ,place inghetata si la fel de mult liliacul!!!!o saptamana frumoasa sa ai!!!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mona , te pup.
ȘtergereTi-a iesit tare bine. Dupa ingrediente pare varianta franceza a retetei moelleux au chocolat. E de retinut, imi place. Pup!
RăspundețiȘtergereMoelleux au chocolat nu are mijlocul moale , gen lava cake ? La asta mijlocul e mai moale , dar nu curge . Multumesc pentru vizita . Pupici .
ȘtergereCe bineee arata! Ce textura are, cred e divina...of incept sa ma pierd in cuvinte uitandu-ma la pozele astea :P
RăspundețiȘtergereE divina , asa-i !
Ștergere