Avem nevoie de :
- 300 g spate si aripioare de pui ( eu am scapat si vreo 2-3 cubulete de piept ), 1 morcov , 1 ceapa , 2 catei de usturoi ,1/2 ardei gras ,1 rosie ,1 foaie de dafin , 2 lingurite boia de ardei , sare , piper boabe , ulei
- pt. galuste : 1 ou , 3 linguri faina , 1 ingura apa , 1 lingura ulei , sare
Preparam asa :
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine aurie , se adauga morcovul dat pe razatoare , usturoiul taiat feliute , ardeiul taiat fasii si se caleste inca 2-3 minute . Se adauga boia si se toarna cca. 1 l apa fierbinte . Se pune si carnea , se adauga foaia de dafin , sare , piperul boabe si se lasa la fiert .
Cand carnea este patrunsa , se aduga rosia taiata cubulete si se continu fierberea . Daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte .
Pentru galuste se bate oul , se adauga sare , ulei , apa si faina si se omogenizeaza . Compozitia nu trebuie sa fie prea vartoasa , ci mai mult moale , lipicioasa.
Cu o lingura umeda se ia din compozitia de galuste si se pun in mancarea care fierbe la foc mic . Din momentul in care s-au ridicat galustele la suprafata se mai lasa sa fiarba cateva minute , apoi se acopera cu capac si se opreste focul .
Daca doriti , puteti fierbe separat galustele si le adaugati ulterior .
foarte apetisant! Mai ai?
RăspundețiȘtergereDin pacate , s-a dus , dar daca e cerere facem din nou .
ȘtergereSi mie imi place foarte mult, nu refuz niciodata o portie de papricas.
RăspundețiȘtergereMie imi era dor de vremurile trecute :)
Ștergere