marți, 5 iunie 2012

Papricas de pui cu galuste de faina

O mancare pe care ne-o facea bunica in copilarie . Tare ne placea , asa ca m-am gandit sa fac si eu. Galustele pot fi inlocuite cu cartofi sau cu gnocchi ( o varianta pe care vreau sa o incerc in curand).


Avem nevoie de :
- 300 g spate si aripioare de pui ( eu am scapat si vreo 2-3 cubulete de piept ), 1 morcov , 1 ceapa , 2 catei de usturoi ,1/2  ardei gras ,1 rosie ,1 foaie de dafin , 2 lingurite boia de ardei , sare , piper boabe , ulei
- pt. galuste : 1 ou , 3 linguri faina , 1 ingura apa , 1 lingura ulei , sare

Preparam asa :
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine aurie , se adauga morcovul dat pe razatoare , usturoiul taiat feliute , ardeiul taiat fasii si se caleste inca 2-3 minute . Se adauga boia si se toarna cca. 1 l apa fierbinte . Se pune si carnea , se adauga foaia de dafin , sare , piperul boabe si se lasa la fiert .
Cand carnea este patrunsa , se aduga rosia taiata cubulete si se continu fierberea . Daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte .
Pentru galuste se bate oul , se adauga sare , ulei , apa si faina si se omogenizeaza . Compozitia nu trebuie sa fie prea vartoasa  , ci mai mult moale , lipicioasa.
Cu o lingura umeda se ia din compozitia de galuste si se pun in mancarea care fierbe la foc mic . Din momentul in care s-au ridicat galustele la suprafata se mai lasa sa fiarba cateva minute , apoi se acopera cu capac si se opreste focul .


Daca doriti , puteti fierbe separat galustele si le adaugati ulterior .

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...