Piña Colada este un cocteil dulce , pe baza de rom , ananas si crema de nuca de cocos si este preferatul meu . Asa ca , de ce nu un cheesecake cu aromele astea ? Am prins din zbor o reteta pe Pastry Wiz , pe care nu am respectat-o prea mult , pentru ca am vrut ceva exact pe gustul nostru ,dar ideea de baza le apartine .
Avem nevoie de :
- pt. blat : 200 g biscuiti simpli , 2 linguri fulgi de nuca de cocos , 120 g unt , 1 lingura zahar pudra , 1 lingurita esenta de rom
- pt. crema : 500 g quark , 2 linguri zahar pudra , 2 oua intregi si un galbenus , 150 g lapte condensat , 3 linguri fulgi de nuca de cocos , 1 lingura cu varf de amidon de porumb , 200 g ananas din conserva
- pt. jeleu : 200 g ananas din conserva , 1 lingurita zeama de lamaie , 100 ml suc de ananas , 2 linguri de zahar , 3 g gelatina
- pt. decor : fulgi de nuca de cocos
- forma : 24 cm diametrul
Preparam asa :
Biscuitii se macina fin , se adauga nuca de cocos , zaharul pudra , esenta de rom si untul topit si se omogenizeaza . Se preseaza pe fundul unei forme unsa cu unt . Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se mixeaza spuma , se adauga zaharul pudra , ouale pe rand , mixand bine dupa fiecare , apoi laptele condensat , nuca de cocos si amidonul . Ananasul se taie cubulete si se scurge bine de zeama . Se adauga la crema si se amesteca .
Crema se toarna peste blat .
Cuptorul se incinta la 200 grade . Tava se introduce in cuptorul incins , se scade temperatura la 170 de grade . Se coace 1 ora , apoi se stinge focul si se mai lasa in cuptor o ora .
Pentru jeleu se paseazaananasul , se adauga zaharul , sucul de ananas si zeama de lamaie si se pune pe foc . Se fierbe pana se ingroasa jeleul . Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi . Se adauga la jeleul usor racit .
Se scoate tava cu cheesecake din cuptor si se toarna deasupra jeleul de ananas . Se lasa la racit la temperatura camerei , apoi se pune la frigider pentru cca. 3-4 ore .
Se decoreaza cu fulgi de nuca de cocos .
nu m-as fi gandit sa combin aromele astea, dar cred ca se completeaza perfect!
RăspundețiȘtergereEu mai facusem si tort cu aroele astea si ne-a placut mult , asa ca ...de ce nu si cheesecake.
ȘtergereAsa ceva eu chiar nu pot refuza. Arata extrem de delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alice
ȘtergereMmm, eu ador combinatia asta de arome!
RăspundețiȘtergeresi eu , imi plac si se[arat si combinate
ȘtergereFoarte gustos cred ca e, cheesecake-ul e un desert ce-mi place taaare mult!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place cheecake-ul in orice combinatie !
ȘtergereCe bine arata ! Deliciu ;)
RăspundețiȘtergeresuna bine si cred ca si gustul e la fel de delicios si apetisant si poate si racoros :)
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut mult
Ștergere