sâmbătă, 16 iunie 2012

Cheesecake Piña Colada

Piña Colada este un cocteil dulce , pe baza de rom , ananas si crema de nuca de cocos si este preferatul meu . Asa ca , de ce nu un cheesecake cu aromele astea ? Am prins din zbor o reteta pe Pastry Wiz , pe care nu am respectat-o prea mult , pentru ca am vrut ceva exact pe gustul nostru ,dar ideea de baza le apartine .



Avem nevoie de :
- pt. blat : 200 g biscuiti simpli , 2 linguri fulgi de nuca de cocos , 120 g unt , 1 lingura zahar pudra , 1 lingurita esenta de rom
- pt. crema : 500 g quark , 2 linguri zahar pudra , 2 oua intregi si un galbenus , 150 g lapte condensat , 3 linguri fulgi de nuca de cocos , 1 lingura cu varf de amidon de porumb , 200 g ananas din conserva
- pt. jeleu : 200 g ananas din conserva , 1 lingurita zeama de lamaie , 100 ml suc de ananas , 2 linguri de zahar , 3 g gelatina
- pt. decor : fulgi de nuca de cocos
- forma : 24 cm diametrul

Preparam asa :
Biscuitii se macina fin , se adauga nuca de cocos , zaharul pudra , esenta de rom si untul topit si se omogenizeaza . Se preseaza pe fundul unei forme unsa cu unt . Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se mixeaza spuma , se adauga zaharul pudra , ouale pe rand , mixand bine dupa fiecare , apoi laptele condensat , nuca de cocos si amidonul . Ananasul se taie cubulete si se scurge bine de zeama . Se adauga la crema si se amesteca .
Crema se toarna peste blat .
Cuptorul se incinta la 200 grade . Tava se introduce in cuptorul incins , se scade temperatura la 170 de grade . Se coace 1 ora , apoi se stinge focul si se mai lasa in cuptor o ora .
Pentru jeleu se paseazaananasul , se adauga zaharul , sucul de ananas si zeama de lamaie si se pune pe foc . Se fierbe pana se ingroasa jeleul . Gelatina se hidrateaza cu apa rece si se topeste pe baie de aburi . Se adauga la jeleul usor racit .
Se scoate tava cu cheesecake din cuptor si se toarna deasupra jeleul de ananas . Se lasa la racit la temperatura camerei , apoi se pune la frigider pentru cca. 3-4 ore .



Se decoreaza cu fulgi de nuca de cocos .



11 comentarii:

  1. nu m-as fi gandit sa combin aromele astea, dar cred ca se completeaza perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mai facusem si tort cu aroele astea si ne-a placut mult , asa ca ...de ce nu si cheesecake.

      Ștergere
  2. Asa ceva eu chiar nu pot refuza. Arata extrem de delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, eu ador combinatia asta de arome!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte gustos cred ca e, cheesecake-ul e un desert ce-mi place taaare mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. suna bine si cred ca si gustul e la fel de delicios si apetisant si poate si racoros :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...