marți, 19 iunie 2012

Caserola de pui

Nu stiu cum se traduce acest "casserole" , asa ca titlul va fi acesta , desi mie nu-mi place cum suna. Reteta din aceeasi carte de bucate cumparata cu ceva timp in urma . Asa cum ziceam , imi plac foarte mult retetele din ea si o sa incerc sa le pun in aplicare cat mai des posibil .


Avem nevoie de :
- 2 linguri ulei , 4 pulpe de pui fara os si fara piele , 1 ceapa , 2 linguri faina , 450 ml supa de pui , 1 lingurita mustar dijon , 1 morcov mare , 750 g cartofi , 150 g dovlecel ( zucchini ) , 75 g mazare boabe congelata , 40 g unt , 3 linguri lapte , 75 g ceddar , sare , piper


Preparam asa :
Uleiul se incinta intr-o cratita , se adauga ceapa tocata marunt si carnea taiata cubulete mici . Se gateste cca. 5 minute, amestecand continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei . Se presara deasupra  faina si se adauga treptat supa de pui .Se lasa amestecul sa dea in fierbere si se adauga mustarul si morcovul taiat cubulete mici . Se condimenteaza cu piper si daca mai este nevoie sare si se fierbe cu capac , la foc mic , 30 de minute .
Cartofii taiati sferturi se fierb in apa cu sare . Se scurg, se paseaza , se adauga 2/3 din unt si laptele si se omogenizeaza .Se asezoneaza ci sare si piper si se amesteca cu 2/3 din branza rasa .
Dovlecelul se taie cuburi mici si se pune la fiert impreuna cu mazarea , in apa cu sare , pentru cca. 5 minute ( daca folositi mazare cruda , puneti la fiert inainte mazarea pana se inmoaie , apoi adaugati dovlecelul ). Se scurg si se lasa deoparte .
Intr-un vas termorezistent uns cu unt ( sau mai multe vase individuale cum am facut eu ) se aseaza amestecul cu carne , se adauga legumele fierte si deasupra piureul de cartofi . Se presara fulgi de unt pe toata suprafata si restul de branza rasa.
Se da la cuptor , la 190 de grade pentru cca. 35 de minute , pana devine auriu deasupra .


13 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...