marți, 29 mai 2012

Cheesecake cu merisoare

Anul trecut am fost in febra merisoarelor , am cumparat cam multe , asa ca am ajuns sa congelez o parte din ele . ..si sa le uit in congelator . Zilele trecute mi-am dat seama ca stau acolo degeaba si ar cam trebui folosite . Si pentru ca am avut cerere de cheesecake , de ce sa nu fac unul mai altfel ? Stiu , o sa spuneti ca sunt lipsita de modestie , poate , dar a fost the best cheesecake . A primit aplauze la scena deschisa .


Avem nevoie de : 
- pt .blat : 200 g biscuiti simpli , 100 g unt , 1 lingura de zahar pudra ( optional )
- pt. crema de branza : 500 g quark , 2 linguri zahar pudra , 100 g lapte condensat , 10 g gelatina , 150 ml frisca lichida
- pt. compozitia de merisoare : 300 g merisoare , 300 g zahar , 100 ml apa
- forma : 24 cm diametrul

Preparam asa :
Am inceput cu prepararea compozitiei de merisoare pentru ca se fierb si are nevoie de timp pt racire. 





Merisoarele se apala , se pun intr-o cratita cu apa si se pun pe foc . Se lasa sa fiarba cca . 10 minute , apoi se ia de pe foc si se paseaza . Pot fi trecute prin sita pentru indepartarea cojilor si obtinereea unui piure fin sau pot fi doar pasate grosier , asa cum am facut eu . Se adauga zaharul si se readuc pe foc , pentru inca 10-15 minute . Se face testul pe o farfurie rece , o lingura de compozitie , daca se trece cu degetul prin ea , ramane urma degetului curata . Se lasa la racit .


 Pentru blat se macina biscuitii , se amesteca cu zahar. Untul se topeste si se adauga la biscuti . Se omogenizeaza si se preseaza pe fundul unei forme unse cu ulei . Se da la rece 10 minute .


Intre timp se pregateste crema de branza . Gelatina se hidrateaza si se topeste pe baie de aburi . Quarkul se amesteca cu zaharul pudra . Gelatina topita se adauga in laptele condensat si se toarna peste quark . Frisca se bate tare si se adauga la compozitia cu branza . Se omogenizeaza.


Se trece la ansamblarea tartei .
Se scoate forma de la rece . Peste stratul de biscuiti se toarna 1/3 din crema de branza si se niveleaza . Deasupra se toarna 1/4 din compozitia de merisoare si se niveleaza , se adauga inca 1/3 din crema de branza , 1/4 din compozitia de merisoare , apoi restul de crema de branza . Cu un betisor de frigarui ( in cazul meu , voi folositi ce vreti :) ) se marmoreaza compozitia . Deasupra se pune restul de compozitie cu merisoare si se niveleaza .



 Se da la rece minim 3 ore .


Nota :
Se poate folosi cu succes gem de merisoare .

26 de comentarii:

  1. Ai ai ce culoare minunata <3
    Felicitari, Dorina!!

    RăspundețiȘtergere
  2. offf, arata demential, da culmea e ca eu inca nu am vazut merisoare proaspete pe aici, trebuie sa caut sa vad macar daca gasesc congelate.
    Arata intr-un mare fel si e normal sa fie aplaudat, asta fac si eu si ma plec in fata ta.Bravo!
    Imi notez reteta si sa vedem ce gasesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ioana , ma faci sa rosesc . Nici eu nu vazusem merisoare proaspete pana am venit in Finlanda . Dar , cum ziceam , se poate folosi gemul de merisoare . Sau orice alt fruct acrisor...eu as vrea sa incerc cu afine :)

      Ștergere
    2. la afine rosii m-am gandit si eu ca-s mai acrisoare.Am din cele de cultura movulii,dar vreau sa-mi iasa rosu:-p.Sa vad ce culoare sunt ce am eu in gradina.
      Merci inca odata de reteta.

      Ștergere
    3. Eu daca am experimentat deja rosul , vreu sa o fac si movulie :)

      Ștergere
  3. Divina combinatie ! imi plac fructele astea dragalase de nu mai pot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac , de fapt toate fructele de padure sunt o adevarata placere pentru papilele mele . Multumesc Anto pentru vizita .

      Ștergere
  4. O combinatie super.Si ce culoare frumoasa are.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. E pur si simplu superb cheesecake-ul asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mammamiaaa cum arata! Ce culoare minunata are cheseecake-ul!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata superb, culoarea tartei e cuceritoare :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru reteta. Foarte mult ne-a placut.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Multumesc pentru ca ai revenit cu impresii.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...