O reteta a Nigellei Lawson care mie mi-a placut tare mult . Este o buna modalitate de a recicla croissante ( eu am avut mini - croissante cu ciocolata , dar se pot folosi din orice fel) . Nigella a folosit si bourbon - 2 linguri (se poate inlocui cu whisky , rom ) dar eu nu am pus pentru ca vroiam sa poata manca si pitica mea . Daca vreti sa folositi alcool , il adaugati cu laptele . Eu , in schimb , am pus niste extract de vanilie . Deci , sa purcedem la treaba .
Avem nevoie de :
- 2 croissante mari ( 7 mici in cazul meu ) , 100g zahar pudra , 2 linguri de apa , 125 ml lapte 3.5 % gras , 125 ml smantana lichida , 1 lingura extract de vanilie , 2 oua
Preparam asa :
Cuptorul se incalzeste la 180 grade .
Intr-o forma ce merge la cuptor ( eu am folosit forme individuale micute ) se pun bucati de croissant .
Zaharul se pune pe foc mic impreuna cu apa si se lasa sa se caramelizeze . Nu se amesteca in el , se lasa sa se topeasca , scuturand usor cratita . Cand s-a topit zaharul , se ia cratita de pe foc , se adauga laptele , smantana lichida si extractul de vanilie , se amesteca si se readuce pe foc mic , amestecand pentru a se dizolva zaharul .
Cand s-a dizolvat tot zaharul , se ia cratita de pe foc si amestecand continuu cu telul se adauga cele 2 oua batute in prealabil . Amestecul obtinut se toarna peste croissante , se lasa putin sa absoarba croissantele lichid si se da forma la cuptor , pentru cca. 20 de minute .
Este un desert extraordinar , garantez .
Eu te cred pe cuvant ca e bun:)!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place Nigella si imi place mult si reteta asta!
PS. cumnata-mea m-a intrebat ieri cand mai fac Raffaello! Adevarul e ca n-am facut demult,dar cum ii fac, ii si postez pe blog :).
Any , ma bucur ca va plac raffaello .
ȘtergereBudinca asta e tare buna , cred ca e si mai faina daca ai croissante simple , asa ciocolata din croissante a luat putin din gustul caramelului .
mmmm arata delicioasa budinca ta!
RăspundețiȘtergereChiar e tare buna
ȘtergereBuna reteta,putem folosi croissantele care nu se consuma.Pentru mine sunt o mare problema.
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu . La mine se cumpara la cererea fetitei , dar mereu raman si mereu se arunca .
RăspundețiȘtergereBudinca arata super, dar mie mi s-au lipit ochii de vasele de ceramica :P:P
RăspundețiȘtergereFelicitari, Dorina!! Ma gandesc ca putem sa folosim chiar si cozonac in loc de croissante ca mai mereu ramane cate un colt pe care il ocoleste toata lumea :D
Olguta , cred ca merge cu orice , chiar si cu paine la o adica .
RăspundețiȘtergereVasele alea le ador , le-am "ochit" intr-un magazin , mi-am luat unu rotund , a doua zi m-am dus si mi-am luat si patrat :) Sunt obsedata de vase de ceramica :)
Minunat preparatul tãu, am câteva cãrti ale Nigellei de care sunt multumitã, retetele ei nu dau gres, te pup:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona . Am vazut multe retete "semnate" Nigella , o sa incerc si eu cateva , sper sa fie la fel de reusite preparatele ca si budinca asta .
ȘtergereDe cand am vazut reteta ta inghit in sec si desi nu cumpar croissante fiindca eu fac un aluat tare fraged din care le croiesc apoi, acum sunt horarata sa cumpar special, e culmea, domne, cu restaurantul asta, te face sa treci pe aici zilnic:)))))))
RăspundețiȘtergereVino draga mea , ca e gratis :))Astept sa vad ce parere ai despre budinca daca o faci .
ȘtergereVai,vai,vai,ce-mi faci tu mie.
RăspundețiȘtergereMii pofta rau de tot,sa stii.
Pupici!
Te pup si eu . Imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual .
ȘtergereYammy, ce bun e!
RăspundețiȘtergereE buna si tare usor de facut .
ȘtergereAm vazut si eu reteta asta la Nigella.
RăspundețiȘtergereSi pe mine ma incanta acelasi lucru, ca poti folosi ceva ce poate ca altfel ai fi ajuns sa arunci.
Pe langa faptul ca reciclezi , este si foarte buna , incearca-o sis , nu-ti va parea rau .
ȘtergereWhat a yummy dish...
RăspundețiȘtergereThanks Akila
Ștergere