Anul trecut am fost in febra merisoarelor , am cumparat cam multe , asa ca am ajuns sa congelez o parte din ele . ..si sa le uit in congelator . Zilele trecute mi-am dat seama ca stau acolo degeaba si ar cam trebui folosite . Si pentru ca am avut cerere de cheesecake , de ce sa nu fac unul mai altfel ? Stiu , o sa spuneti ca sunt lipsita de modestie , poate , dar a fost the best cheesecake . A primit aplauze la scena deschisa .
Avem nevoie de :
- pt .blat : 200 g biscuiti simpli , 100 g unt , 1 lingura de zahar pudra ( optional )
- pt. crema de branza : 500 g quark , 2 linguri zahar pudra , 100 g lapte condensat , 10 g gelatina , 150 ml frisca lichida
- pt. compozitia de merisoare : 300 g merisoare , 300 g zahar , 100 ml apa
- forma : 24 cm diametrul
Preparam asa :
Am inceput cu prepararea compozitiei de merisoare pentru ca se fierb si are nevoie de timp pt racire.
Merisoarele se apala , se pun intr-o cratita cu apa si se pun pe foc .
Se lasa sa fiarba cca . 10 minute , apoi se ia de pe foc si se paseaza .
Pot fi trecute prin sita pentru indepartarea cojilor si obtinereea unui
piure fin sau pot fi doar pasate grosier , asa cum am facut eu . Se
adauga zaharul si se readuc pe foc , pentru inca 10-15 minute . Se face
testul pe o farfurie rece , o lingura de compozitie , daca se trece cu
degetul prin ea , ramane urma degetului curata . Se lasa la racit .
Pentru blat se macina biscuitii , se amesteca cu zahar. Untul se topeste
si se adauga la biscuti . Se omogenizeaza si se preseaza pe fundul
unei forme unse cu ulei . Se da la rece 10 minute .
Intre timp se pregateste crema de branza . Gelatina se hidrateaza si se
topeste pe baie de aburi . Quarkul se amesteca cu zaharul pudra .
Gelatina topita se adauga in laptele condensat si se toarna peste quark .
Frisca se bate tare si se adauga la compozitia cu branza . Se
omogenizeaza.
Se trece la ansamblarea tartei .
Se scoate forma de la rece . Peste stratul de biscuiti se toarna 1/3 din
crema de branza si se niveleaza . Deasupra se toarna 1/4 din
compozitia de merisoare si se niveleaza , se adauga inca 1/3 din crema
de branza , 1/4 din compozitia de merisoare , apoi restul de crema de
branza . Cu un betisor de frigarui ( in cazul meu , voi folositi ce
vreti ) se marmoreaza compozitia . Deasupra se pune restul de compozitie cu merisoare si se niveleaza .
Se da la rece minim 3 ore .
Nota :
Se poate folosi cu succes gem de merisoare .
Ai ai ce culoare minunata <3
RăspundețiȘtergereFelicitari, Dorina!!
Multumesc Olguta
Ștergereofff, arata demential, da culmea e ca eu inca nu am vazut merisoare proaspete pe aici, trebuie sa caut sa vad macar daca gasesc congelate.
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel si e normal sa fie aplaudat, asta fac si eu si ma plec in fata ta.Bravo!
Imi notez reteta si sa vedem ce gasesc.
Multumesc Ioana , ma faci sa rosesc . Nici eu nu vazusem merisoare proaspete pana am venit in Finlanda . Dar , cum ziceam , se poate folosi gemul de merisoare . Sau orice alt fruct acrisor...eu as vrea sa incerc cu afine :)
Ștergerela afine rosii m-am gandit si eu ca-s mai acrisoare.Am din cele de cultura movulii,dar vreau sa-mi iasa rosu:-p.Sa vad ce culoare sunt ce am eu in gradina.
ȘtergereMerci inca odata de reteta.
Eu daca am experimentat deja rosul , vreu sa o fac si movulie :)
ȘtergerePur si simplu...superba!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereDivina combinatie ! imi plac fructele astea dragalase de nu mai pot!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac , de fapt toate fructele de padure sunt o adevarata placere pentru papilele mele . Multumesc Anto pentru vizita .
ȘtergereO combinatie super.Si ce culoare frumoasa are.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc
ȘtergereE pur si simplu superb cheesecake-ul asta!
RăspundețiȘtergereAny , te pup , merci
Ștergereyummmy cat de bine arata! Imi place!
RăspundețiȘtergereAlice , multumesc pentru comment si vizita
ȘtergereDorina, acum as veni la tine...
RăspundețiȘtergereCristina , acum as face alta numai sa vii :)
ȘtergereMammamiaaa cum arata! Ce culoare minunata are cheseecake-ul!
RăspundețiȘtergereMaya , multumesc
Ștergerearata perfect!!!!Pup
RăspundețiȘtergereMerci , te pup.
Ștergerearata superb, culoarea tartei e cuceritoare :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea-Elena
ȘtergereMultumesc pentru reteta. Foarte mult ne-a placut.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi faina.
Ma bucur ca v-a placut. Multumesc pentru ca ai revenit cu impresii.
Ștergere