Mi-a ramas o parte din blatul facut pentru tortul cu margarete , iar Any mi-a dat idee ce sa fac cu el . Aveam toate cele necesare , asa ca am trecut rapid la treaba . Un dulce rapid si foarte , foarte bun .
Avem nevoie de :
- 300 g aluat de foietaj , cca. 170 g blat de tort , 4 linguri pline de gem de zmeura , lapte
Preparam asa :
Blatul de tort se macina , se adauga gemul si se amesteca bine . "Crema" rezultata trebuie sa fie una lipicioasa , dar sa nu curga .
Se taie aluatul in fasii de cca. 10 cm latime , iar pe lungimea lor se pune umplutura cu gem . Se ruleaza si se taie ruloul in bucatele de cca. 5 cm lungimecu un cutit bine ascutit .
Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu lapte si se coc la 180 grade , cam 30 de minute.
Asa-i ca-s bune? Se impusca 2 iepuri dintr-o data cu un blat de tort.
RăspundețiȘtergereMa bucur tare tare mult ca le-ai facut :)!
Taaare bune! Acum vreau sa incerc si o varianta sarata . Multumesc inca o data pentru idee.
ȘtergereSunt asa de frumoase,iar gemul de zmeura este absolut grozav.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc . Gemul de zmeura este unul dintre preferatele mele , imi place mult de tot.
ȘtergereArata grozav,iar gemul de zmeura e de nerefuzat pentru mine!Pupici
RăspundețiȘtergereMerci Flory , nici eu nu refuz gem de zmeura niciodata . te pup.
ȘtergereSuper ideea, pt. mine reteta asta e dragoste la prima vedere. :))
RăspundețiȘtergereAsa a fost si pentru mine :)
ȘtergereApetisante:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona
Ștergerebune cu siguranta!
RăspundețiȘtergereSunt tare faine Cristina
Ștergere