Observatii , dupa executare :
- crema , din punctul meu de vedere , e cam putina , ar trebui o portie si jumatate - dar e chestie de gusturi
- glazura , idem , reteta din revista spunea 100 g ciocolata , eu am pus 150 g ciocolata si 30 g unt si tot am intins-o cu greu ; arata oribil , asa ca am ales sa "ascund "defectele cu ciocolata alba rasa deasupra
Avem nevoie de :
- 1 foaie de napolitana
- pt.blat : 6 oua , 6 linguri de pesmet , 200 g nuca , 1/2 lingurita praf de copt , 250 g zahar pudra ,1 lingura extract de vanilie
- pt. crema : 400 g lapte condensat , 250 g unt
- pt. glazura : 150 g ciocolata , 30 g unt
- pt. ornat : ciocolata alba , jumatati de miez de nuca
- tava : 25/30 cm
Preparam asa :
Nuca se macina . Se bat ouale intregi cu zahar pudra pana isi dubleaza volumul . Se adauga extractul de vanilie . Se adauga pesmetul cernut cu praful de copt , apoi nuca macinata si se omogenizeaza .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza foaia de napolitana ( pe care am taiat-o cat era tava ) , se toarna deasupra compozitia pentru blat si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 de minute .
Laptele condensat se pune la fiert cu tot cu cutie intr-o oala cu apa timp de 3-4 ore , avand grija sa nu scada apa si adaugand mereu atata apa cat sa fie cutia cu lapte condensat in apa pana sus . Se lasa la racit .Este bine ca aceasta operatiune sa se faca din timp .
Dulcele de leche obtinut , racit , se amesteca cu untul la temperatura camerei mixat spuma .
Crema obtinuta se intinde peste blatul racit . Se da la frigider sa se intareasca crema .
Pentru glazura se pune la baie de aburi ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pana se topeste . Se lasa putin la racit si se intinde peste prajitura . Se rade deasupra ciocolata alba si se aseaza jumatati de miez de nuca .
Se da din nou la frigider , 2-3 ore . Se taie cu un cutit fierbinte .
Tare imbietor arata,,,yamiiii,,,,,,,
RăspundețiȘtergerece bine arata,nici eu nu gasesc foi napolitana,mi se pare tare delicioasa,am sa o incerc si eu,o zi buna
RăspundețiȘtergereE greu cand vrei sa faci ceva care-ti sta pe cap pus si simplu si nu gasesti cele necesare.
ȘtergereArata grozav de bine
RăspundețiȘtergerePupici!
Multumesc
Ștergeretare interesanta, eu am foi de napolitana am un magazin rusesc care aduce produse romanesti si am gasit si foi si luasem sa fac prajitura cu foi,dar n-am apucat.Acum evit sa fac prajituri,da o am in vedere.
RăspundețiȘtergerePS: Isa e asa dulce in poza asta noua;;)
Ce bine de voi , mai aveti noroc cu rusi/bulgari ...care mai aduc si produse romanesti .
ȘtergereMultumim pentru complimente .
Eu sunt o pofticioasa de fel si prajitura asta nu face exceptie, mai ales cu pozele astea atat de reusite..Felicitari!!
RăspundețiȘtergereMultumesc , te pup
ȘtergereCred ca-i un deliciu,tare as gusta o bucatica!
RăspundețiȘtergereDomnisoara ta e o scumpa!Pupici la amndoua!
Multumesc Flory , te astept cu drag la o felie ...sau mai multe
ȘtergereSis,foarte bun, arata super ma gandesc ca o sa o fac si eu candva ! Pana atunci ma duc sa-mi fac dulce de leche ca-mi expira intr-o luna laptele condensat. :)
RăspundețiȘtergereFa , fa ....ar fi pacat sa iti expire la cat te-ai luptata sa faci rost de el
Ștergerehola...es maravilloso y exquisito una elaboración perfecta me encanta,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereGrasias
ȘtergereFoarte faina, din pacate n-am de unde sa iau foi.
RăspundețiȘtergereDar ma refac cu "Tosca" ca acolo nu trebuie foi de napolitana :).
Seamana cat ede cat la aspect :)
ȘtergereCe bine arata... imi place tare mult. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sara
ȘtergereTare aspectoasa prajitura!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!!!Salvez reteta
RăspundețiȘtergereReteta dvstra este copiata integral pe pagina de facebook "Ca La Bunica" fara sa specifice cine este autorul articolului.
RăspundețiȘtergereToate retetele de acolo sunt furate, iar mie mi-a distribuit live filme extrase ilegal de pe youtube.
Luati masuri !