marți, 1 noiembrie 2011

Painici umplute

Am cautat mult timp o reteta de painici dulci umplute , care sa mearga bine dimineata langa un pahar cu lapte . Am gasit intr-un tarziu reteta asta minunata , unde altundeva decat la draga mea Lia , careia ii doresc tot binele din lume . Aluatul se poate umple cu orice , ciocolata , gem/dulceata ( asa cum am facut eu ) , mac , nuca , diverse creme .


Avem nevoie de :
- 2 oua , 500 g faina , 7 g drojdie uscata , 65 g unt topit  , 60 ml ulei , 250 ml lapte caldut , un praf de sare , coaja rasa de lamaie
- pt. uns deasupra :1 galbenus de ou , putin lapte 
- pt.umplutura: ciocolata cu lapte si alba , dulceata de visine

Preparam asa :
Ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta un aluat moale si elastic . Se modeleaza bile micute , de marimea unei nuci , care se aplatizeaza . Se pune umplutura ( ciocolata am taiat-o fin cu cutitul si am amestecat si alba si cu lapte ) , se formeaza la loc bila si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt , la distanta unele de altele .
Se lasa la dospit cca. 1 ora , la loc cald .
Se amesteca galbenusul cu putin lapte si se ung deasupra painicile .
Se coc la 180 grade , cca .20 minute .


9 comentarii:

  1. Cred ca-s tare bune,arata grozav,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozave!!!!!si frumoase si gustoase!!o seara frumoasa iti doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioase!! mi-ai facut o pofta de numa!! sigur trebuie sa mesteresc ceva gen ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de frumos stralucesc...doamne...asa te imbie la o portie!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc fetelor , si eu multumesc din nou Liei , sunt intradevar bune .

    RăspundețiȘtergere
  6. arata tare bine painicile umplute si cred ca merg perfect langa laptic ;)...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da Cat , perfecte langa o canuta de lapte cald .

    RăspundețiȘtergere
  8. Dorina ,

    Ti-au iesit perfect si ma bucur enorm ca s-au potrivit pe ce cautai tu .
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...