sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Babca dobrogeana

Nu stiu daca asta e titlul potrivit , de fapt , daca cineva cunoaste produsul , sa-mi spuna si mie exact cum se cheama . Este un fel de budinca de taitei , dar fara branza dulce  , traditionala in Dobrogea , care se mananca in special toamna , cu gutui . Am inteles ca de fapt reteta vine de la rusi .  Am vazut prepararea retetei intr-o seara la Euforia Tv . Am cautat reteta pe internet , dar  ce am gasit cu denumirea asta este cu totul altceva .



Avem nevoie de :
- 1l lapte , 150 g taitei ( de preferat proaspeti , de casa ) , 4 linguri de zahar , 1/2 pastaie de vanilie , 5 oua

Preparam asa :
Laptele se pune la fiert , se adauga zaharul si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie . cand clocoteste , se adauga taiteii si se lasa la fiert . Cand au fiert taiteii , se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca .
Ouale intregi se bat si se adauga in laptele cu taitei racit. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma  bine unsa cu unt .
Se da la cuptor , la 170 grade , timp de 30 de minute .


12 comentarii:

  1. fff interesant si tare frumos arata !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi suna tare bine ! Ce fel de taitei, din cei subtiri de supa ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am vazut sau auzit pana acum de desertul asta, dar imi vine sa musc din monitor, arata minunat!
    Pupici, duminica frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Candva voi face si eu acest desert, pana atunci il mananc pe al tau din priviri :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bunica mea, nascuta in Polonia, spunea Babbka la cozonac... Orice nume ii pui, budinca ta arata super apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lady , Cat , merci .

    Dani , am folosit taitei ceva mai lati si mai grosi . Cei foarte subtiri nu stiu cum s-ar comporta . Eu nu am avut de casa , ci cumparati . Am vazut in emisiunea respectiva , ca ii taiau ceva mai lat decat se taie cei pentru supa .

    Diana , nici eu nu am auzit pana atunci , dar mi-a placut ce am vazut si am zis sa incerc.

    Sis , merita incercat .

    Cristina , si eu tot despre un fel de cozonac am citit pe internet , dar asa-l numeau doamnele care l-au preparat , asa l-am numit si eu. De aceea am si specificat in titlu "dobrogeana" , o fi o specialitate din zona .

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata demential!Banuiesc ca si gustul este la fel.

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen multumesc . Da , este buna , nu are ce sa nu placa .

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata intr-un mare fel si nu mai conteaza cum ii spune...sigur e un preparat delicios! O saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Viviana , asa-i , prea putin conteaza "titlul" , important e gustul . Desi , sunt eu curioasa din fire , as fi vrut sa stiu daca este sau nu acesta numele preparatului .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...