Nu stiu daca asta e titlul potrivit , de fapt , daca cineva cunoaste produsul , sa-mi spuna si mie exact cum se cheama . Este un fel de budinca de taitei , dar fara branza dulce , traditionala in Dobrogea , care se mananca in special toamna , cu gutui . Am inteles ca de fapt reteta vine de la rusi . Am vazut prepararea retetei intr-o seara la Euforia Tv . Am cautat reteta pe internet , dar ce am gasit cu denumirea asta este cu totul altceva .
Avem nevoie de :
- 1l lapte , 150 g taitei ( de preferat proaspeti , de casa ) , 4 linguri de zahar , 1/2 pastaie de vanilie , 5 oua
Preparam asa :
Laptele se pune la fiert , se adauga zaharul si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie . cand clocoteste , se adauga taiteii si se lasa la fiert . Cand au fiert taiteii , se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca .
Ouale intregi se bat si se adauga in laptele cu taitei racit. Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o forma bine unsa cu unt .
Se da la cuptor , la 170 grade , timp de 30 de minute .
Ce frumos se vad taiteii ;))
RăspundețiȘtergerefff interesant si tare frumos arata !!!!
RăspundețiȘtergereImi suna tare bine ! Ce fel de taitei, din cei subtiri de supa ?
RăspundețiȘtergereEu nu am vazut sau auzit pana acum de desertul asta, dar imi vine sa musc din monitor, arata minunat!
RăspundețiȘtergerePupici, duminica frumoasa :)
Candva voi face si eu acest desert, pana atunci il mananc pe al tau din priviri :)
RăspundețiȘtergereBunica mea, nascuta in Polonia, spunea Babbka la cozonac... Orice nume ii pui, budinca ta arata super apetisanta!
RăspundețiȘtergereLady , Cat , merci .
RăspundețiȘtergereDani , am folosit taitei ceva mai lati si mai grosi . Cei foarte subtiri nu stiu cum s-ar comporta . Eu nu am avut de casa , ci cumparati . Am vazut in emisiunea respectiva , ca ii taiau ceva mai lat decat se taie cei pentru supa .
Diana , nici eu nu am auzit pana atunci , dar mi-a placut ce am vazut si am zis sa incerc.
Sis , merita incercat .
Cristina , si eu tot despre un fel de cozonac am citit pe internet , dar asa-l numeau doamnele care l-au preparat , asa l-am numit si eu. De aceea am si specificat in titlu "dobrogeana" , o fi o specialitate din zona .
Arata demential!Banuiesc ca si gustul este la fel.
RăspundețiȘtergereCarmen multumesc . Da , este buna , nu are ce sa nu placa .
RăspundețiȘtergereArata intr-un mare fel si nu mai conteaza cum ii spune...sigur e un preparat delicios! O saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereViviana , asa-i , prea putin conteaza "titlul" , important e gustul . Desi , sunt eu curioasa din fire , as fi vrut sa stiu daca este sau nu acesta numele preparatului .
RăspundețiȘtergereE delicios....
RăspundețiȘtergere