Reteta de la Any_annette , careia ii multumesc din suflet . Biscuitii sunt absolut deliciosi , se topesc in gura , iar pentru ciocolatosi sunt adevarat dezmat .
Avem nevoie de :
- 225 g ciocolata amaruie ( eu am avut 74% cacao ) , 60 g unt , 100 g zahar , 225 g faina , 2 oua , 1 fiola esenta de portocale , 1 lingurita parf de copt , un praf de sare , zahar tos si zahar pudra pentru acoperit
Preparam asa :
Ciocolata rupta in bucatele se pune la topit la bain-marie impreuna cu untul .
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin spuma . Se adauga ciocolata topita , esenta de portocale si se omogenizeaza. Faina se cerne cu praful de copt si praful de sare si se adauga la compozitie .Se omogenizeaza , se acopera vasul cu folie si se da la rece , minim 3 ore sau de pe o zi pe alta ( eu am lasat peste noapte ) .
Din aluatul; obtinut se modeleaza sfere de cca. 2 cm . Se dau prin zahar tos , apoi prin zahar pudra si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt , fara a scutura zaharul de pe ele , la distanta una de cealalta.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 8-9 minute .Nu lasati mai mult pentru a nu se intari mijlocul .
Mi-au iesit 42 de bucati . Am copt in doua tavi.
Any_annette a dat si un sfat important : daca nu avem doua tavi , pana se coc primii se modeleaza ceilalti , apoi cand am scos din cuptor prima tura de biscuiti , tava trebuie spalata cu apa rece , pentru a se raci .tava trebuie sa fie rece cand punem biscuitii in ea .
- 225 g ciocolata amaruie ( eu am avut 74% cacao ) , 60 g unt , 100 g zahar , 225 g faina , 2 oua , 1 fiola esenta de portocale , 1 lingurita parf de copt , un praf de sare , zahar tos si zahar pudra pentru acoperit
Preparam asa :
Ciocolata rupta in bucatele se pune la topit la bain-marie impreuna cu untul .
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin spuma . Se adauga ciocolata topita , esenta de portocale si se omogenizeaza. Faina se cerne cu praful de copt si praful de sare si se adauga la compozitie .Se omogenizeaza , se acopera vasul cu folie si se da la rece , minim 3 ore sau de pe o zi pe alta ( eu am lasat peste noapte ) .
Din aluatul; obtinut se modeleaza sfere de cca. 2 cm . Se dau prin zahar tos , apoi prin zahar pudra si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt , fara a scutura zaharul de pe ele , la distanta una de cealalta.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 8-9 minute .Nu lasati mai mult pentru a nu se intari mijlocul .
Any_annette a dat si un sfat important : daca nu avem doua tavi , pana se coc primii se modeleaza ceilalti , apoi cand am scos din cuptor prima tura de biscuiti , tava trebuie spalata cu apa rece , pentru a se raci .tava trebuie sa fie rece cand punem biscuitii in ea .
deja simt febra sarbatorilor si nu-mi mai vine sa fac altceva decat fursecuri de tot felul, cred ca biscuiteii tai sunt super ciocolatosi , trebuie sa fac si eu ;) ...
RăspundețiȘtergereO reteta simpla si imi place, ca pot face aluatul din ziua anterioara, e mai usor. Merci !!!!
RăspundețiȘtergereAdina , si eu , mai ales ca sunt departe de casa si urmeaza sa mergem de sarbatori . Deja mi-e gandul la Craciun .
RăspundețiȘtergereDani , simplu si bun , garantez .
Arata foarte deliciosi!...cu siguranta ii trec in meniul de Craciun! O zi minunata!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!
RăspundețiȘtergereCu siguranta ii incerc si eu!!!
Viviana , Simona , eu spun ca merita incercati , daca va place ciocolata , cu siguranta ii veti adora .
RăspundețiȘtergereDorina, cu cat timp inainte de a fi consumati pot sa ii fac ? Se intaresc repede?
RăspundețiȘtergereSimor , la mine nu au rezistata decat 2 zile , pentru s-au mancat . Ii poti tine linistita o saptamana si chiar mai mult , intr-o cutie inchisa , asa spuneau cele care i-au mai facut.
RăspundețiȘtergereI-am facut deja . Gasisem reteta si la Laura Adamache si pe mai multe blogguri . Senzationali intradevar . Ma gandesc sa ii fac azi in varianta inversa - cioco alba, zahar brun si cacao
RăspundețiȘtergereSi eu vreau sa-i incerc si albi , astept sa-mi spui cum au iesit .
RăspundețiȘtergere