joi, 24 noiembrie 2011

Pui marocan

Zi mohorata , intunecoasa rau , ploua marunt . Nu am chef decat sa vegetez in pat , dar , unii mai vor sa manance  , asa ca am trecut la treaba . O combinatie interesanta , carne , legume si stafide unite intr-un sos foarte aromat .


Avem nevoie de :
- 4 pulpe inferioare ( ciocanele ) , 2 rosii , 1 ardei gras , 1 ceapa , 1 morcov , un pumn de stafide , 4-5 linguri sos de rosii , 100 ml apa , chimion , cimbru , sare , piper , ulei de masline , patrunjel verde

Preparam asa :
Pulpele se curata de pielita . Se aseaza intr-o tava incapatoare . Ceapa se taie marunt , ardeiul cubulete. Morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari . Rosiile se curata de pielita si se taie cubulete .  Legumele se aseaza in tava langa carne , se adauga stafidele , sosul de rosii diluat cu apa . Se condimenteaza cu sare , piper , cimbru si chimion dupa gust . Se toarna 3-4 linguri de ulei de masline si se acopera tava . Se da la cuptor , la 180 grade , pentru 40 minute . Dupa cele 40 minute , se scoate capacul /  folia cu care a fost acoperita tava si se mai lasa in cuptor 10 minute ,stropind din cand in cand carnea cu sosul din tava . Se presara deasupra patrunjel verde tocat .


Se poate servi cu orez , cous-cous , cartofi .

19 comentarii:

  1. uuu ce bine arata si nici greu nu pare de facut

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place combinatia asta !!!! Si la noi e o zi mohorata din pacate :((

    RăspundețiȘtergere
  3. Pinky , nu e greu deloc de facut si este foarte gustos .

    Cat , si mie imi place . Legat de vreme , ed aproape iarna , nu stiu ce pretentii mai avem :)

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmm delicios ,o mana de masline si niscai lamaie murata si hop tajin-ul de la mama lui de acasa ,pup o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  5. apetisanta rau mancarea!imi e foame doar cand ma uit la poze.pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Dia , ma simt ceva mai bine , dar nu-s in forma maxima .

    Alinutzika , merci .

    Mona , aveam si masline :) , dar nu mi-a trecut prin cap sa pun .

    Sarah , te poftesc la o portie .

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ai citit gandurile? si eu vroiam sa fac ceva de genul acesta... Arata f bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesanta prezenta stafidelor!Retinut:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru mine e de retinut atat reteta cat si faptul ca tu ai folosit cimbru si chimion.
    E in premiera sau ? :)
    Seara faina!!

    RăspundețiȘtergere
  10. of,of ce bine arata,salivez pe tastatura!

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu pun stafide la puiul umplut, asa in sos, nu m-as fi gindit. S-a notat !

    RăspundețiȘtergere
  12. Cristina , astept sa vad varianta ta . Pup.

    Teo , eu zic sa incerci.

    B.A acum stii deja ca cimbrul a ajuns in mancare din greseala , dar a picat la fix :))

    Alexandrina , a fost bun .

    Craita , daca stiam ca-ti place te invitam la pranz , ca eu as da orice sa ma conversez cu cineva pe limba mea .

    Dani , incearca , e interesant.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am incercat azi aceasta reteta . Aveam niste pulpe cumparate de la Carrefour cu care nu prea stiam ce sa fac. Foarte bun puiul asta !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur ca ti-a placut . Multumesc pentru ca ai venit sa-mi spui parerea ta .

    RăspundețiȘtergere
  15. Ai avut dreptate, stafidele au dau un gust deosebit pulpitelor de pui!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...