Ceva ce ne facea mama cu ani in urma , ceva de care imi era dor , poate si pentru ca mi-e dor de casa atat de mult . Din pacate nu detin o forma speciala de taiat , asa ca au iesit mai strambi . De fapt , trebuia sa-i numesc optulei ,pentru ca le-am dat forma de 8.
Avem nevoie de :
- 250 g unt / margarina , 500 g faina , 3 linguri lapte , 50 g smantana , 200 g telemea rasa , 2 oua
- pt. uns deasupra : 1 galbenus , putin lapte
- pt . decor : seminte de mac / susan / chimion
Preparam asa :
Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina , se adauga laptele , smantana , ouale si telemeaua rasa pe razatoarea mica . Se framanta un aluat care nu se lipeste de maini , care se intinde cu sucitorul pe planseta presarata cu faina , in foaie groasa de 1/2 cm . Se decupeaza cu forma speciala covrigei .
Daca nu detineti forma de decupat , se pot modela cu mana , ce-i drept ia mai mult timp.
Eu am rupt bucati din aluat de marimea unei nuci
Apoi am intins-o ca un snurulet , cam de grosimea unui creion , poate putin mai gros
Am format un cerculet
Si l-am rasucit sub forma de 8 .
Covrigeii obtinuti se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt .
Galbenusul de ou se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul acesta se ung covrigii . Se presara deasupra seminte de mac / susan / chimion si se dau la cuptor , la 180 grade ,25-30 minute , pana se rumenesc frumos deasupra .
Deliciosi !!!pup o seara linistita!!!
RăspundețiȘtergereMinunati! Vreau si eu cativa ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru lauda .
RăspundețiȘtergereAlexandrina , cu mare drag . Dau si o bere daca esti amatoare sau un cidru , ca aici e la mare cautare .
Si eu vreau unu-doi, merg cu vinul roz?
RăspundețiȘtergereti-au iesit perfect , bravoo!!!
RăspundețiȘtergereCe de covrigei frumusei!
RăspundețiȘtergereEeeeiii... sunt adorabili!
RăspundețiȘtergereCe bine arata, deja reteta e in "TO DO List"! Pupici, o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergereB.A merg cu ce vrei tu .
RăspundețiȘtergereMerci CAT .
Maya , multumesc.
Elfa , multumesc de vizita .
Diana , astept parerea ta .
facea si mami meu ceva asemanator.sunt yummy.as putea manca non-stop.pup
RăspundețiȘtergereBuni!!! Cred ca si mama mea are reteta asta f buna!
RăspundețiȘtergereCe mai conteaza forma,important este ca sunt buuuni.Pupici!
RăspundețiȘtergereFacuti cu mana sunt si mai valorosi .
RăspundețiȘtergereImi vine sa crontzan cativa . :))
Si mie imi facea mama. Acum imi fac singurica si folosesc aceeasi reteta si pentru saratele.
RăspundețiȘtergereSarah ,, Cristina , cred ca toate mamele au reteta asta , era ceva faimos intr-o vreme .
RăspundețiȘtergereDiaMar , asa e .
Lia , da , cand e muncit mai mult , parca e mai bun .
Lady , o idee buna , o sa ii transform si-n saratele .