sâmbătă, 29 octombrie 2011

Covrigei cu telemea

Ceva ce ne facea mama cu ani in urma , ceva de care imi era dor , poate si pentru ca mi-e dor de casa atat de mult . Din pacate nu detin o forma speciala de taiat , asa ca au iesit mai strambi . De fapt , trebuia sa-i numesc optulei ,pentru  ca le-am dat forma de 8.


Avem nevoie de :
- 250 g unt / margarina , 500 g faina , 3 linguri lapte , 50 g smantana   , 200 g telemea rasa , 2 oua
- pt. uns deasupra : 1 galbenus , putin lapte
- pt . decor : seminte de mac / susan / chimion

Preparam asa :
Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina , se adauga laptele , smantana , ouale si telemeaua rasa pe razatoarea mica . Se framanta un aluat care nu se lipeste de maini , care se intinde cu sucitorul pe planseta presarata cu faina , in foaie groasa de 1/2 cm . Se decupeaza cu forma speciala covrigei .

Daca nu detineti forma de decupat , se pot modela cu mana , ce-i drept ia mai mult timp.
Eu am rupt bucati din aluat de marimea unei nuci
Apoi am intins-o ca un snurulet , cam de grosimea unui creion , poate putin mai gros
Am format un cerculet
Si l-am rasucit sub forma de 8 .


Covrigeii obtinuti se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt .
Galbenusul de ou se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul acesta se ung covrigii . Se presara deasupra seminte de mac / susan / chimion si se dau la cuptor , la 180 grade ,25-30 minute , pana se rumenesc frumos deasupra .




15 comentarii:

  1. Multumesc pentru lauda .
    Alexandrina , cu mare drag . Dau si o bere daca esti amatoare sau un cidru , ca aici e la mare cautare .

    RăspundeţiȘtergere
  2. Ce bine arata, deja reteta e in "TO DO List"! Pupici, o saptamana minunata!

    RăspundeţiȘtergere
  3. B.A merg cu ce vrei tu .

    Merci CAT .

    Maya , multumesc.

    Elfa , multumesc de vizita .

    Diana , astept parerea ta .

    RăspundeţiȘtergere
  4. facea si mami meu ceva asemanator.sunt yummy.as putea manca non-stop.pup

    RăspundeţiȘtergere
  5. Buni!!! Cred ca si mama mea are reteta asta f buna!

    RăspundeţiȘtergere
  6. Ce mai conteaza forma,important este ca sunt buuuni.Pupici!

    RăspundeţiȘtergere
  7. Facuti cu mana sunt si mai valorosi .
    Imi vine sa crontzan cativa . :))

    RăspundeţiȘtergere
  8. Si mie imi facea mama. Acum imi fac singurica si folosesc aceeasi reteta si pentru saratele.

    RăspundeţiȘtergere
  9. Sarah ,, Cristina , cred ca toate mamele au reteta asta , era ceva faimos intr-o vreme .

    DiaMar , asa e .

    Lia , da , cand e muncit mai mult , parca e mai bun .

    Lady , o idee buna , o sa ii transform si-n saratele .

    RăspundeţiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...