Am admirat-o , am visat-o timp indelungat dupa ce am vazut-o la Gaby Cara si intr-un final am reusit sa o fac . Am inteles ca a fost scoasa la iveala de Alfinuta , mii de multumiri . Este o bunatate de prajitura , cine a incercat-o stie .
Avem nevoie de :
- pt . blat : 6 oua , 6 linguri zahar , 1 plic (80 g) budinca instant de cacao ( gen Creme Ole ), un praf de sare
- pt.crema : 200 ml smantana dulce 32% grasime , 200 ml lapte , 1 plic (80 g) budinca instant de vanilie (gen Creme Ole )
- pt. glazura : 100 g ciocolata , 100 g unt , 2 linguri apa , 2 linguri zahar ( reteta mai cerea si 2 linguri coniac - eu nu am folosit)
- tava 23/30 cm
Preparam asa :
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat cu un praf de sare pana se intaresc . Se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare completa . Se adauga pe rand galbenusurile , batand la viteza mica dupa fiecare . La final se adauga treptat praful de budinca si se omogenizeaza , amestecand usor cu o spatula de sus in jos . Aluatul obtinut se pune in tava acoperita cu hartie de copt , se coace la 180 de grade , timp de 25-30 minute . Se lasa la racit .
Pentru crema se amesteca toate ingredientele si se mixeaza pana crema devine consistenta . Crema se toarna deasupra blatului racit si se da la frigider pana se prepara glazura .
Apa si zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul , dar nu trebuie sa fiarba . Daca se foloseste si coniac , se adauga la sirop . Se adauga ciocolata si untul cubulete si se tine pe foc pana la topire completa .Se lasa sa se raceasca , pana ajunge la temperatura camerei .Se toarna cu grija deasupra prajiturii .
Prajitura se da din nou la rece 2-3 ore . Se taie cu un cutit bine incalzit .
de cate ori vad prajiturica aceasta postata undeva salivez.ti-a iesit foarte faina.pupici
RăspundețiȘtergereTi-a iesit super si tre sa incerc si eu!S-au vin cu Sarah la o feliuta,daca nu s-a mancat?
RăspundețiȘtergereSarah , Teo , veniti repede , ca daca ajunge "husbandu" acasa nu mai apuca nimeni :))
RăspundețiȘtergereEste o prajitura delicioasa ,am ramas uimita atunci cind am facut-o,te lingi pe degete.
RăspundețiȘtergereCred si eu ca este buna,prea frumos arata.Vin si eu cu fetele la degustat.Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte faina!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereCat de buna trebuuie sa fie,de mult vreau s-o testez si eu!Pupici!
RăspundețiȘtergereDaca ai sti de cand vreau si eu sa o fac si nu apuc... Arata f bine. Felicitari!
RăspundețiȘtergereBuna prajiturica, delicioasa!
RăspundețiȘtergereE una din prajiturile mele preferate!
RăspundețiȘtergereMirela , asa-i ca e ceva deosebit?
RăspundețiȘtergereDiaMar , au mai scapat vreo 2 bucati ...vino
Aziz ( nu-ti stiu numele )...te astept la degustat :D
Flory , Cristina incercati , nu o sa va para rau . Mie imi pare rau doar ca nu am facut in tava mare de la cuptor , din 9 oua .
B.A ...asa-i .
Alexandrina , a trecut si la mine in "meniu".
Foarte buna prajitura si ti-a iesit minunat!
RăspundețiȘtergerela cat arata de bine nu mai zic nimik , decat imi imaginez ca pap si eu o feliuta !!!
RăspundețiȘtergereAncuta , multumesc .
RăspundețiȘtergereCat , o fac din nou cat de curand , prea mult a placut familionului , asa ca , te invit . Numai sa-ti iei haine groase :))
ore daca nu am facut in viata mea un blat de tort ori vreo prajitura..decit placinte din foi si alea cumparate??? m-as picepe sa fac asa ceva??? e tentanta :))
RăspundețiȘtergereAndayn , chiar nu e mare lucru sau mare inginerie , doar amesteci ingredientele .
RăspundețiȘtergeresuper arata,gustul nici nu vreau sa ma gandesc,caci imghit in sec
RăspundețiȘtergereO s-o visez la noapte ;) tare bine mai arata... si cate rauri, siruri de creme! hmmm ... un deliciu!
RăspundețiȘtergereYaya ,si gustul e super , garantez .
RăspundețiȘtergereAnto , viseaz-o , ca si eu am visat-o :))
Vai de ce frumos arata.....imposibil sa nu-mi doresc sa o fac si o savurez si eu....niam niam!
RăspundețiȘtergereLady , daca o faci , nu-ti va parea rau , decat ca se termina repede .
RăspundețiȘtergere