Acum doua zile eram in dilema , sa fac ciorba de pui a la grec sau ciorba radauteana . Diva m-a facut sa ma hotarasc atunci cand am vazut ciorbita ei ... ciorba radauteana va fi , am zis .
Avem nevoie de :
- pulpe de pui ( 2 intregi am folosit eu ) , 2 morcovi , 1 pastarnac , 1/2 telina , 1 ceapa , 1 galbenus de ou crud , 2 linguri iaurt foarte gras ( iaurt turcesc ) ,zeama de lamaie , 2 catei de usturoi , sare , piper boabe , patrunjel verde
Preparam asa:
Carnea se apala si se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza , apoi se adauga morcovii , pastarnacul si telina taiati bucati mai mari , ceapa intreaga si boabele de piper .
Cand s-au fiert , supa se strecoara . Legumele si carnea se taie bucatele mici si se pun inapoi in supa , ceapa se arunca . Se readuce pe foc. Galbenusul de ou se amesteca bine cu iaurtul , se adauga treptat cate putina zeama calda , pentru a aduce amestecul la temperatura ciorbei . Se toarna apoi in cratita , se adauga usturoiul pisat si se mai lasa cateva minute pe foc .Se acreste cu zeama de lamaie. Se presara deasupra cu patrunjel verde tocat .
Foarte buna ciorbita. Si eu o fac destul de des.
RăspundețiȘtergereWeekend frumos!
Multumesc la fel Ancuta
RăspundețiȘtergereOoo,ce bine arata!
RăspundețiȘtergereAs servi acum cu siguranta o portie mai ales ca eu nu am mancat azi supica sau ciorbita si simt nevoia.
Arata fff bine! Wekend placut!
RăspundețiȘtergerefoarte buna ciorbita.m-as servi si eu cu o portie.pupici
RăspundețiȘtergereB.A , cu drag.
RăspundețiȘtergereCristina , multumesc .
Sarah , te rog .
Cam o data pe luna fac ciorba radauteana. Delicioasa!
RăspundețiȘtergerefoarte buna!
RăspundețiȘtergereTe-am adaugat in lista mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti afce placere, viziteaza si blogul meu!