joi, 24 mai 2012

Rulada din carne tocata cu oua si bacon

Am plecat de la o reteta vazuta intr-o revista culinara finlandeza , dar pe drum m-am ratacit putin in ceea ce priveste compozitia si aspectul si am ajuns la ceea ce se vede . Am facut un amestec de carne tocata asemanator cu compozitia pentru chiftele , am pus la mijloc jumatati de ou fiert si am invelit totul in felii subtiti de bacon .


Avem nevoie de :
- 300 g carne tocata ( porc si vita ) , 1 ceapa micuta , 3 catei de usturoi , 1 lingurita boia de ardei , 1 lingurita sare , piper , 2 linguri pesmet , 1 ou crud , patrunjel verde , 2 oua fierte , 180 g bacon felii

Preparam asa :
Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Se adauga la carnea tocata , se adauga condimentele , oul crud , pesmetul si patrunjelul verde tocat si se omogenizeaza .
Feliile de bacon se aseaza una langa alta . Compozitia de carne se intinde in foaie peste feliile de bacon , de cca. 5 mm grosime . Ouale fierte se taie jumatati pe lung si se aseaza pe carnea tocata , una in spatele celeilalte . Se ruleaza carnea cu ajutorul baconului , strangand bine la capete .


Ruloul obtinut se inveleste in folie de alumini si se aseza intr-o tava care se da la cuptor , la 180 grade , pentru 1 ora . Apoi se scoate folia de aluminiu si se mai lasa in cuptor cca. 15 minute , sa se rumeneasca baconul .
Se scoate din cuptor si se lasa sa se "odihneasca"  putin .


Se feliaza si se serveste cu garnitura dorita , legume sote in cazul meu .


12 comentarii:

  1. Arata minunat!!!! Trebuie sa incerc si eu ! pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine, punem pe lista;)Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la urma nu conteaza cum arata cea din revista, important e cum arata si ce gust are rulada ta.
    Si pare-mi-se ca e una taaare buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti-a iesit superb!
    Eu stiu ca-i bun pentru ca fac si eu ceva de genul asta dar fara ou si-l coc la Termomix.
    Dar imi place si varianta ta la cuptor:)!
    Are niste culori minunate, e apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata super apetisant! Eu nu fac cu ou, dar voi incerca si asa...

    RăspundețiȘtergere
  6. O farfurie foarte apetisanta !Cata culoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Este grozav de frumoasa si de gustoasa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Perfect ti-a iesit rulada asta !!! Si ce frumos e colorata !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. am facut aceasta rulada si este super !!! Am sa o fac si de sarbatorle de iarna 2013 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru feed-back. Rulada e e efect , merge bine la petreceri.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...