joi, 3 mai 2012

Creveti cu bambus si trei feluri de ardei

Este o incercare de a reproduce un fel de mancare de la un restaurant chinezesc pe care l-am vizitat cu ceva timp in urma . Am adaugat in plus muguri de bambus , iar ingredientele nu stiu daca sunt exact  ce au folosit ei , dar important e ca ne-a placut si-n varianta mea . Mi-ar fi placut sa am creveti king size , proaspeti , dar e ok si asa .


Avem nevoie de :
- 300 g creveti decorticati prefierti , 2 catei de usturoi , fulgi de chilli ( dupa bunul plac) , 3 linguri ulei de masline , 50 ml vin alb sec , 1/2 ardei gras rosu , 1/2 ardei gras verde , 1/2 ardei gras galben , un pumn muguri de bambus taiati fasii , 2 linguri sos de stridii , 2 linguri sos de rosii , 100 ml supa de legume , 1 lingurita amidon de porumb

Preparam asa :
Uleiul de masline se pune la incins , se adauga usturoiul taiat feliute si fulgii de chilli , apoi se pun crevetii si se lasa 30 de secunde agitand continuu tigaia pentru a se intoarce pe toate partile crevetii . Se toarna vinul si se lasa sa dea in clocot . Se adauga mugurii de bambus  si ardeii taiati cubulete mai mari . Se toarna supa de legume , se adauga sosul de rosii si sosul de stridii si se lasa la fiert 2-3 minute . Amidonul se desface in putina apa rece si se adauga in mancare . Se mai lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc .


Am servit alaturi de  orez basmati .


16 comentarii:

  1. Tare interesanta reteta,de retinut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios!!! Imi place genul acesta de mancare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place sa reproduc acasa ce mananc prin sat:).
    Foarte bine arata, colorata si invitanta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt un mare fan al crevetilor - dar ai tai arata atat de imbietor, ca in varianta asta as incerca si eu!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...