vineri, 11 mai 2012

Alfajores de maizena

Acesti biscuiti i-am vazut la Dana Tudor si mi s-au parut tare interesanti . Sunt niste biscuiti de origine sud-americana , lipiti cu dulce de leche .
Cu acest dulce de leche e o poveste lunga .Daca-l gasiti in magazin gata facut , sunteti fericiti . Daca nu , nu aveti decat sa-l faceti , asa cum am facut eu ,  din lapte condensat indulcit fiert pana te saturi ...eu am fiert la el vreo 4 ore , la foc mic .
Alta poveste este cu aluatul , am urmat exact instructiunile si cantitatile date de Dana , insa mie aluatul mi-a iesit foarte sfaramicios , asa ca am fost nevoita sa mai adaug un galbenus de ou . Cred ca ouale folosite de mine erau mai mici decat cele folosite de Dana . 
Oricum , merita incercati , sunt extraordinar de fragezi si umplutura e o bunatate .
Voi scrie reteta asa cum a prezentat-o Dana , cu o mica adaugare - extractul de vanilie .


Avem nevoie de :
- 130 g unt , 100 g zahar , 180 g amidon de porumb , 120 g faina , 1 lingurita praf de copt , 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 3 galbenusuri de ou , 1 varf cutit de sare ,1 lingurita extract de vanilie
- cca. 200 g dulce de leche

Preparam asa :
Untul la tenperatura camerei se freaca spuma cu zaharul si un praf de sare . Se adauga pe rand cate un galbenus de ou si extractul de vanilie .
Faina se cerne cu amidonul , praful de copt si bicarbonatul . Se adauga amestecul cu unt si se framanta un aluat omogen , nelipicios , care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore .
Dupa cele 2 ore se intinde o foaie de cca . 3 mm grosime si se taie cu forma de fursecuri .
Se coc in cuptorul preincalzit la  180 grade , cam 10 minute .
Se lasa la racit si se lipesc cate 2 cu dulce de leche .


Nota :
Cum ziceam , dulce de leche se poate face acasa . Eu am avut cutie mare de lapte condensat(740 g ) , nu am avut vas prea adanc , asa ca am mutat laptele condensat in 2 borcane , am pus capacele , le-am scufundat in apa si am pus la fiert , la foc mic , vreo 4 ore . Trebuie sa aveti grija sa nu scada apa , adaugati mereu atata apa cat sa fie borcanele in apa pana la capac .






22 de comentarii:

  1. Sunt frumosi foc si cred ca merg umpluti si cu nutella!

    RăspundețiȘtergere
  2. hola ...te han quedado de lujo y muy deliciosos,me los llevo todos,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine si cred ca sunt deliciosi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super frumosi si sigur si deliciosi! pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu i-am vazut si mi-au placut tare mult doar ca nu prea am rabdare sa fac dulce de leche.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mi-am luat inima in dinti , desi imi era tare urat de metoda de obtinere a dulcelui de leche . Vroiam sa folosesc si la altceva , asa ca am facut o cantitate mai mare , sa stiu de-o treaba . Pupici si tie Flory.

      Ștergere
  6. Doamne, ce decor de basm:)!!!! Deliciosi biscuitii tai:X!!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-mi place prezentarea pe butuc !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-as papa si eu doi frumosi din acestia!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...