miercuri, 27 iulie 2011

Chec de pui

Reteta am gasit-o pe un site unguresc , al lui Andi , dar nu prea m-am impacat cu cantitatile pe care le-a folosit el . Adica , am incercat sa injumatatesc cantitatile la ingrediente pentru ca tava mea de chec este mai mica , dar nu mi-a placut deloc consistenta produsului , asa ca am mai adaugat cate ceva . In final a iesit ok .



Avem nevoie de :
- 400 g piept de pui , 200 g bacon felii , 100 g cascaval , 2 linguri smantana , 2 oua , 2 linguri faina , patrunjel verde  , sare , piper

Preparam asa:
Pieptul se pui se taie cubulete mici ( cat de mici puteti ) , se sareaza si se pipereaza. Ouale se amesteca cu smanatana , faina si patrunjelul verde tocat marunt , apoi se adauga 70 g din cascavalul ras si se omogenizeaza.Se adauga si pieptul de pui si se amesteca.
Forma de chec se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Se aseaza felii de bacon astfel incat sa atarne pe marginile tavii pentru a putea acoperi checul.Se toarna compozitia de carne si se acopera cu marginile baconului. Se acopera cu restul de cascaval ras , apoi cu o folie de aluminiu si se da la cuptor , 30 min. la 180'.


Dupa cele 30 min. se scoate folia si se mai lasa putin sa prinda cascavalul o crusta.Apoi se scoate checul din forma , se aseaza invers intr-o tava si se mai da la cuptor cateva minute pentru a prinde culoare si baconul.


Se lasa la racit putin  si se feliaza. Se poate servi si cald si rece .

6 comentarii:

  1. un chec aperitiv foarte interesant dupa parerea mea.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata ffff bine. Sunt sigura ca e si fff bun!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da , este interesant si bun la gust.
    Sarah , Camy , Lady , multumesc ca mi-ati trecut pragul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu ti-am trecut pragul si n-am plecat cu mana goala, ci cu reteta, ca am mut piept de la cocoseii mei!.Te pup cu mult dor!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...