luni, 11 iulie 2011

Mini-eclere cu crema de vanilie

Acum o sa radeti de mine , dar mie mi-a fost mereu teama de aluatul de eclere.Nu am facut niciodata pentru ca cineva mi-a spus ca e greu.Zilele trecute m-am ambitionat si am facut ...greeeeu , nevoie mare .Glumesc , simplu si rapid ."Gogoselele" le-am umplut cu crema de vanilie si le-am glazurat cu ciocolata , asa mai in graba si mai din bidinea , pentru ca o gaza bazaia mereu pe langa mine "vleau tula cu ciocolata".


Avem nevoie de :
- pt. aluat : 2 oua , 90 g faina , 150 ml apa , 60 g unt , un praf de sare
- pt. crema de vanilie : 2 oua , 3 linguri de zahar , 2 linguri amidon , 300 ml lapte , esenta de vanilie.
- pt.glazura : 100 g ciocolata  , 1 lingura ulei

Preparam asa :
Apa se pune la fiert cu un praf de sare si unt.Cand da in clocot  , se ia de pe foc si se pune faina toata si se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.Se lasa putin la racit , apoi se adauga , pe rand , ouale , amestecand bine dupa fiecare.Din aluatul obtinut se fac gogosele , fie cu posul fie ajutandu-ne de doua linguri, care se pun in tava , pe hartie de copt , la distanta unele de altele pentru ca vor creste.Se coc la 200 grade , 30 minute.



Pentru crema se freaca ouale intregi cu zahar pana devin spuma , apoi se adauga amidonul.laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie , apoi se toarna cate putin , treptat , peste crema de oua.Amestecul se readuce pe foc , amestecand mereu , pana se ingroasa crema.
Eclerele se umplu cu crema.
Ciocolata se topeste impreuna cu uleiul , se lasa putin la racit si se glazureaza cu ea eclerele.





3 comentarii:

  1. Fac parte din categoria oamenilor care spun ca eclerele nu iasa din mana oricui.
    Si eu am incercat o data dar nu sunt multumita 100 % de cum au iesit.Poate si reteta...o s-o incerc si pe a ta ,poate e mai buna.
    Pana una-alta, pana cand voi face din nou si eu, voi saliva la eclerele tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vroiam sa te intreb cate eclere ti-au iesit din cantitatile din reteta ?
    Am devenit o pofticioasa si ma gandesc sa fac si eu eclere dupa reteta ta.Azi, maine ...vad eu cand.Oricum mult nu mai rezist :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Au ieist 13 sau 14 , le-am pus cu posul lungi de cca.6 cm si late de cca.2 cm .Deci ...micute.Nu au crescut foarte mult , poate si pentru ca nu au praf de copt , am vazut in alte retete se pune.Poti insa dubla cantitatile.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...