duminică, 31 iulie 2011

Cheesecake ( fara coacere )

Au dat dulcegariile in mine in ultimul timp . Ieri a fost cerere de " tarta cu branza " , dar nu aveam chef de copt de niciun fel , asa ca am facut " la rece " .



Avem nevoie de :
- pt. blat : 200 g biscuiti digestivi , 120 g unt , 2 linguri zahar pudra , esenta de vanilie
- pt . crema : 500 g quark , 200 ml smantana pentru frisca , 10 g gelatina , 2 linguri zahar pudra
- gem de zmeura

Preparam asa :
Biscuitii se macina . Untul se topeste . Se amesteca biscuitii cu zaharul , esenta de vanilie si untul topit.
O tava cu peretii detasabili se unge cu ulei , se preseaza pe fundul ei amestecul de biscuiti , apoi se da la rece cca. 30 minute.
Quark-ul se mixeaza putin cu zaharul . Smanatana pentru frisca se bate tare si se adauga la quark . Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa , apoi se topeste pe baie de aburi. Se adauga treptat la amestecul de branza si frisca si se mixeaza. Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se da la rece cca. 4 ore.


Se scoate din forma tarta si se pune deasupra gemul de zmeura.


8 comentarii:

  1. Foarte buna prajitura ta! Si mai ales indicata la temperaturile astea ridicate de pe la noi :) (la tine acolo cred ca e mult mai bine) cand n-as dechide cuptorul nici moarta. Trebuie neaparat s-o incerc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici e ceva mai bine , dar de multe ori nici eu nu am chef sa deschid usa cuptorului.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ador cheesecake-urile!!!!In orice combinatie!!!!Dulcele nr 1!!!
    Iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Petronela , si mie imi plac foarte mult cheescake-urile si daca se si fac rapid , simplu este si mai bine .
    Numai bine iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Maya , mi-e tare draga combinatia rosu / alb si mie.

    RăspundețiȘtergere
  6. As vrea sa o incerc.Smantana pentru frisca...adica smantana lichida? merci!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...