Am pornit de la o reteta de beef Stroganoff pe care o am , doar ca am inlocuit carnea de vita pe care nu o aveam cu niste cotlet de porc fara os . Mie mi-a placut ce a iesit , altii din casa nu au pus gura pe ea , doar are ciuperci si nu sunt amatori .
Avem nevoie de :
- 4 felii cotlet de porc fara os , 1 conserva mica de ciuperci , 1 ceapa , 1 rosie , 1 lingurita boia de ardei dulce , 2 catei de usturoi , apa , sare , piper , faina , 2 linguri smantana , patrunjel verde, unt , ulei
Preparam asa :
Cotletele de porc se spala , se usuca si se condimenteaza cu sare si piper . Se cresteaza in cateva locuri unde este pielita pentru a nu se strange la prajit. Se dau prin faina , se scutura surplusul si se prajesc intr-un amestec de unt si ulei , pe ambele parti. Se scot si se pastreaza la cald. In grasimea ramasa se pune ceapa tocata marunt , se lasa pana devine aurie , apoi se adauga ciupercile scurse , rosia fara pielita , tocata marunt , usturoiul pisat , se presara boiaua si se aduc inapoi in vas si cotletele . Se toarna apa , cca.300 ml si se acopera vasul. Se lasa sa fiarba 40-45 minute la foc mic , pana se face carnea . Daca mai este nevoie , se mai adauga cate putina apa.
Cand a fiert carnea , se amesteca smantana cu o lingurita de faina si se adauga in sos .Se potriveste de sare si piper daca se doreste. Se mai da un clocot si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Am servit cu orez .
Arata foarte apetisant.
RăspundețiȘtergereMi-ar fi placut sa gust si eu putin.
Din pacate nu am putut sa-ti ofer din preparatul meu decat virtual , dar promit sa-l fac din nou daca vii la mine.
RăspundețiȘtergereWow, cw bunatate!!! si eu as dori sa gust...
RăspundețiȘtergeresigur este foarte bun! O saptamana placuta!
Nely , esti invitata mea , mi-as dori enorm sa primesc musafiri de-acasa.
RăspundețiȘtergereNumai bine si tie.
it is very rich n lovely..:)
RăspundețiȘtergereTasty Appetite
o sa incerc si eu sa gatesc, dupa aceasta reteta.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru pont ;)