vineri, 22 iulie 2011

Desert cu coacaze rosii

Desert de vara , racoritor si usor . In preparare m-am inspirat partial de pe un site rusesc - say7.info , doar ca am umblat la cantitati si cat de cat la ingrediente .


Avem nevoie de:
- 200 g coacaze rosii , 250ml frisca lichida , 25 g gelatina , 100 g zahar , 300 ml apa , 50 g ciocolata alba

Preparam asa:
Frisca se bate tare . 10 g gelatina se hidrateaza in 3 linguri apa rece , apoi se topeste pe baie de apa.Se adauga la frisca batuta si se omogenizeaza.Se toarna in cupe , pana la jumatate si se da la frigider cca.30 minute.
Coacazele se spala , se scurg de apa si se trec prin sita . Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul . Cand zaharul este topit se adauga pulpa de coacaze si se lasa sa fiarba putin . 15 g gelatina se hidrateaza , apoi se topesc pe baie de aburi . Se adauga in siropul de coacaze racit putin , se omogenizeaza si se lasa sa se racesca . Se toarna peste frisca intarita si se da din nou la rece sa se intareasca .
Se rade deasupra ciocolata alba si se decoreaza cu fructe.


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...