Sotul avea pofte ...unt de arahide .A cumparat , dar a realizat ca nu e asa cum si-l amintea el din copilarie , cand a primit din State de la un vecin.Asa ca , statea borcanul suparat , singurel in dulap. Am intrebat si eu ce as putea face cu el , si pe langa alte retete delicioase , Aura , pe Arta Culinara , mi-a dat ideea de sos. Ea foloseste si ghimbir , mie nu-mi place gustul , asa ca l-am scos.
Avem nevoie de :
- 2 linguri unt de arahide , 1 catel de usturoi , zeama de lamaie , 1/4 lingurita miere , 250 ml lapte de cocos , sare
Preparam asa:
Se pune o cratita la incalzit , se adauga untl de arahide , se lasa sa se inmoaie , amestecand in el sa nu se prinda si avand grija sa nu se arda.Se adauga usturoiul tocat marunt ( sau pisat ) , se amesteca bine , apoi se adauga mierea si laptele de cocos.Se omogenizeaza , se pune zeama de lamaie dupa gust ( eu am urmat sfatul Aurei , am pus cam o lingurita ) si sare.Se amesteca si se mai lasa putin pe foc sa se ingroase , amestecand continuu cu telul.
Rezulta un sos fin , foarte bun pentru carne de pui .
Eu pana acum mi-l imaginam folosit doar in varianta de desert sau in ceva dulce oricum.
RăspundețiȘtergereUite ca se poate si altfel.Interesant!
This looks so creamy and delish!
RăspundețiȘtergere