marți, 12 iulie 2011

Gratin de cartofi

Reteta de aici , cu mici - mari modificari: fara urda ca nu gasesc asa ceva aici , dar cu perlute de branza , fara ceapa verde ...ca am uitat sa cumpar , mai putine straturi.


Avem nevoie de :
- 1 kg cartofi cruzi, 400 g perlute de branza , 250 g sunca de curcan , 100 g cascaval , 3 oua fierte , 2 oua crude , 3linguri amantana , ulei , sare , piper.

Preparam asa:
Cartofii se dau pe razatoarea mare , se storc bine si se amesteca cu ulei.Branza se sareaza si se pipereaza dupa gust si se amesteca cu un ou crud.
Intr-o forma rezistenta la cuptor unsa bine cu ulei /unt , se aseaza un start de cartofi , se sareaza , se pune un strat de sunca , apoi un strat de perlute de branza .Deasupra se pun felii de ou fiert , apoi un strat de cartofi , care se sareaza.Se rade cascaval deasupra .Oul ramas se bate cu smantana si se toarna deasupra.
Se da la cuptor la 180 grade , cca 30 minute , acoperit cu folie de aluminiu.Dupa 30 de minute se scoate folia si se lasa sa se rumeneasca deasupra.



Serviti cu rosii sau cu ce doriti.Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...