luni, 5 martie 2012

Tagliatelle cu bacon si ciuperci

N-am mai facut de ceva timp paste si pur si simplu imi era tare pofta . Mie imi plac mult pastele , de toate felurile , in toate combinatiile  . Le fac mai rar pentru ca nu suntem toti pe aceeasi lungime de unda in casa :) . Ingredientele sunt pentru 2 portii .


Avem nevoie de :
- 100 g bacon , 50 g ciuperci din conserva , 2 linguri ulei de masline , 2 catei de usturoi , fulgi de ardei iute , 50 ml vin alb sec , 100 ml smantana lichida pentru gatit , sare , busuioc
- 200 g tagliatelle

Preparam asa :
Pastele se pun la fiert in apa cu sare  , respectand timpul indicat pe amabalaj.
Baconul se taie fasii subtiri. Ciupercile se scurg bine de apa . Usturoiul se taie feliute subtiri si se soteaza in uleiul de masline incins , se adauga fulgii de ardei iute , apoi baconul si ciupercile . Cand baconul se coloreaza putin , se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora alcoolul . Se adauga smantana lichida , sare si busuioc . se lasa sa dea un clocot , apoi se adauga pastele scurse de apa .


Se servesc calde .

11 comentarii:

  1. Mmm, bune tare!!!Preferatele mele!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc , ma bucur sa vad ca plac si altora .

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la tine tot de bunatati cu ciuperci dau , le ador !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as baga ciuperci in orice , imi plac tare mult , dar ma abtin pentru ca nu toti cei ai casei sunt amatori ...adica mananca , dar nu se omoara dupa ele .

      Ștergere
  4. Doamne ce bunatate ai pregatit.......:)!!!!Eu cum sunt fan paste, sunt moarta dupa orice reteta,dar daca arata si bine.....!m-ai terminat.Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bine, trebuie sa ma apuc de treaba! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...