Calzone este o specialitate italiana , facuta din aluat de pizza , umpluta cu diverse ingrediente , impaturata sub forma de semiluna .
Eu am ales o varianta mai simpla , am umplut doar cu sos de rosii cu busuioc , edam si salam uscat , usor picant .
Avem nevoie de :
- pt. aluat : 300 g faina , 15 g drojdie proaspata , 150 ml apa calduta , 1/2 lingurita zahar , 1 lingurita sare , 2 linguri ulei
- pt. umplut : sos de rosii cu busuioc , edam , salam uscat picant
- 1 ou , 1 lingura lapte
Preparam asa :
Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa . Faina se cerne , se adauga drojdia , uleiul , sarea si treptat apa si se framanta un aluat omogen , elastic si nelipicios . Se lasa la crescut cca. o ora , la cald.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati egale .Se formeaza sfere , care se intind sub forma de cerc . Pe jumatate de cerc se pune sos de rosii , se presara edam ras si bucatele de salam . Marginile se pensuleaza cu apa , se impatura sub forma de semicerc si se preseaza usor pe margini pentru a se lipi . Pe margine se pune edam ras , de jur imprejur , apoi se ruleaza marginea pentru a "inchide" branza . Se face o crestatura pe mijloc .
Se pensuleaza cu ou batut cu lapte.
Se da la cuptor , incins in prealabil la 180 grade , timp de 20 de minute.
Se poate servi cald sau rece , cu sau fara sosuri .
Servesc repejor,am o foame de lup.Pupici!
RăspundețiȘtergereSper ca ti-a placut :)
ȘtergereNu demult am facut dar mi-ai facut o poftaaaaa!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bine , ca si tu mi-ai facut mie pofta :))
ȘtergereFoarte buna umplutura ai ales,absolut pe gustul meu!Pupici!
RăspundețiȘtergereSimpla Flory , dar moftruici mic a mea nu serveste multe ingrediente si am preferat sa fac cu ce stiu ca inghite si ea .
ȘtergereDaca stateai mai aproape veneam la masa neinvitata!
RăspundețiȘtergere:) Distanta asta , bat-o vina . Dar las' ca ma intorc eu acasa ...
ȘtergereMa inscriu si eu la o felie? Mai ai?
RăspundețiȘtergereAm facut din nou astazi , asa ca mai am :)
Ștergere