miercuri, 21 martie 2012

Carne de porc cu cartofi , ceapa si rosii la cuptor

O mancarica foarte usor de facut , dar foarte buna . Eu am folosit muschi de porc , dar se poate face si cu pulpa de porc sau carne de vita . Toata "smecheria" este sa fie feliata foarte subtire. Reteta de aici , multumesc Any .


Avem nevoie de :
- muschi de porc felii subtiri, cartofi , ceapa , rosii , ulei de masline , sare , piper , busuioc

Prepram asa :
Tava se unge cu ulei de masline si se aseaza feliile de carne , acoperind cat mai bine toata suprafata tavii . Se sareaza si se pipereaza.


Cartofii se taie rondele de cca 1/2 cm grosime . Rosiile se taie felii , ceapa rondele . Se amesteca toate legumele , se condimenteaza cu sare si piper si se toarna ulei de masline . Se amesteca .


Feliile de cartofi se aseaza una cate una deasupra carnii , apoi se aseaza feliile de ceapa , avand grija sa se acopere perfect carnea . Deasupra se aranjeaza feliile de rosii si se presara busuioc uscat .


Se da la cuptor , incins la 190 grade , timp de 40 de minute , pana se rumesc cartofii .


Carnea este foarte frageda , iar cartofii aromati de la ceapa si busuioc .


16 comentarii:

  1. Ma bucur c-ai incercat-o si ca a fost pe gustul tau. O voi pune si eu la mine pe blog, dar tre' sa mai stea la coada putin :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata excelent. Si eu o fac destul de des! Se face usor si e tare bun. Cel mai des o fac cu vita, pentru Denise cu pui sau curca, dar si cu porc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place combinatia asta de numa !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna tare carnita!!!Combinatia e perfecta pentru gustul meu!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place combinatia , poate incerci si ai sa vezi ce fain iasa .

      Ștergere
  5. O mancare simpla si tare gustoasa! imi place mult! pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata apetisant ca nu poti refuza. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tava se da la cuptor acoperită sau nu? Multumesc si spor la gătit tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am acoperit tava cu nimic , dar aveam cuptor electric , nu stiu cum se comporta la cuptorul pe gaz, posibil sa se usuce cartofii daca nu e acoperit vasul. Se poate incerca acoperirea cu folie de aluminiu in prima parte a gatitului ,pentru ca in ultimele minute sa fie lasata descoprit.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...