Avem nevoie de :
- 1 rosie , 1/2 dovlecel ( zucchini ) , 1 catel de usturoi , sare , piper , ierburi provencale , ulei de masline
Preparam asa :
Dovlecelul si rosia se taie felii . Usturoiul se taie si el feliute subtiri .
Intr-un vas termorezistent uns cu ulei se aseaza feliile de legume , alternand una de rosie si una de dovlecel . Se strecoarea printre randuri feliute de usturoi . Se sareaza , se pipereaza . Se adauga ierburi provencale si se stropeste cu ulei de masline .
Se pune vasul in cuptor , la 180 grade , pana legumele ajung la culoarea si consistenta dorita . Eu le-am lasat vreo 20 de minute .
Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa o friptura.
De post,foarte bun si sanatos!Pupici!
RăspundețiȘtergereAsa e , merge bine in post .
ȘtergereDe post, dar foarte apetisanta prin coloristica. Pup!
RăspundețiȘtergereDa , asa e , multumesc
ȘtergereCred ca merge de minune si cu niste mozzarella.
RăspundețiȘtergereImi place si probabil voi ajunge sa fac si eu reteta. :)
Daca sunt cu dovlecei, inseamna ca sigur e o bunatate!
ȘtergereMerge sis , merge perfect .
ȘtergereLady , e bun daca-ti plac dovleceii
Ce bine arata....si ce buna este....:)!!!!!Imi place:X
RăspundețiȘtergereMerci Maria .
ȘtergereDorina, ma bucur ca ai incercat tianul.vara il fac de un milion de ori.Cand am acces la dovleceii mamei din gradina.Il fac in tavi mari si-i bun si rece.
RăspundețiȘtergereMultumesc Lilly pentru reteta .
Ștergereimi place foarte mult! sanatos, bun in zilele de post! si pentru cand nu tinem post, un pic de branza rasa pe deasupra, ar merge struna :)
RăspundețiȘtergereAsa e Andreea-Elena . Multumesc pentru apreciere si pentru vizita .
ȘtergereFaina-i reteta,da'vasul il ador!
RăspundețiȘtergereSi eu mor de dragul lui. L-am prins la "oferta" si-mi pare rau ca nu mi-am luat mai multe . Erau si alte culori .
Ștergere