Povesteam in postarea anterioara ca in Timisoara aveam in apropierea casei o covrigarie /patiserie turceasca unde gaseam niste covrigi super buni . Din pacate ultima data cand am fost acasa nu am mai gasit covrigaria respectiva , ori s-a inchis , ori s-au mutat in alta parte . Imi era tare dor de covrigii aia , asa ca m-am apucat de rascolit internetul si am gasit la Ana-Maria o reteta de simit . Ei , nu am respectat-o cap coada , din lipsa de anumite ingrediente ( melasa ) si de atentie , dar au iesit bine , se apropie tare de cei la care visam .
Avem nevoie de:
-500 g faina pentru paine , 300 ml apa , 5 g drojdie proaspata , 2 lingurite sare , 2 linguri miere +50 ml apa , susan
Preparam asa :
Faina se cerne cu sarea . Drojdia se desface in putina apa si se adauaga la faina . Se adauga apa calduta si se framanta un aluat omogen . Se lasa la crescut , in loc cald , cca. 1 ora .
Mierea se amesteca cu apa .
Susanul se prajeste usor intr-o tigaie uscata .
Cand a crescut aluatul , se taie in 12 bucati egale , care se intind sub forma de snur , de cca. 25 cm lungime , care se lipeste la capete formand un cerc .
Covrigul se pune in amestecul de apa si miere timp de 2 minute pe fiecare parte
Apoi se scurge de excesul de lichid si se tavaleste pe toate partile in susan .
Covrigii se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt .
Se coc in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 20 minute .
Se pot servi cu un pahar de ayran .
Foarte bine arata, cred ca sunt deliciosi!
RăspundețiȘtergereMultumesc Livia .
ȘtergereArata foarte bine.I-am admirat de cand i-am vazut la Ana Maria si tot zic ca-i fac si n-am mai apucat.
RăspundețiȘtergerePoate te conving eu :))
Ștergere:) , trebuie sa cumpar iaras faina speciala, ca cea care o luasem ca sa-i fac am folosit-o ieri ca ramasesem fara
ȘtergereCe bine arata..vreau si eu un covrig!
RăspundețiȘtergereEsti invitata mea
Ștergeretrebuie sa fie un deliciu!
RăspundețiȘtergereAu fost , vor mai fi in curand :)
ȘtergereNu stiu de ce eu mi-i imaginam ca fiind sarati.
RăspundețiȘtergereDar yum, sunt dulci!! Placeeee!
Ba nu-s dulci , gustul dulce e prea putin sesizabil .
ȘtergereSi eu vrea, arata asa bine... Pup!
RăspundețiȘtergereCu mare drag
ȘtergereOoo cat susan,vreau si eu,imi inchipui cat sunt de buni!Pupici!
RăspundețiȘtergereHi , hi , sunt cu o gramada de susan si mie tare imi place , l-as manca cu lingurita .
ȘtergereMinunata arata si tare apetisanti!!!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc . Te pup.
ȘtergereTare frumosi sunt !!!
RăspundețiȘtergereMerci , pupici.
ȘtergereMinunati covrigeii......!Mersi de reteta Dorina, musai sa -i fac si eu:), Fiica mea numai covrigi cu susan mananca ,asa ca ma pun pe treaba(si sotului tare i-a placut:))!O zi minunata!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa-ti fu de ajutor , te pup.
ȘtergerePerfecti!!!!!!
RăspundețiȘtergereGustul foarte bun , la aspect mai am de lucru putin cred :)
ȘtergereCe interesant! Tocmai acum imi creste niste aluat,vreau sa fac covrigi,asa ca poate incerc si vreun simit.
RăspundețiȘtergereDaca incerci , sa-mi spui cum ti se par . Pup.
ȘtergereI-am fācut deja...de mai multe ori! Sunt super gustoși! Mulțumesc frumos pentru rețetā! ☺
RăspundețiȘtergere