vineri, 23 martie 2012

Calzone cu edam si salam

Calzone este o specialitate italiana , facuta din aluat de pizza , umpluta cu diverse ingrediente , impaturata sub forma de semiluna .
Eu am ales o varianta mai simpla , am umplut doar cu sos de rosii cu busuioc , edam si salam uscat , usor picant .


Avem nevoie de :
- pt. aluat : 300 g faina , 15 g drojdie proaspata , 150 ml apa calduta , 1/2 lingurita zahar , 1 lingurita sare , 2 linguri ulei
- pt. umplut : sos de rosii cu busuioc , edam , salam uscat picant
- 1 ou , 1 lingura lapte

Preparam asa :
Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa . Faina se cerne , se adauga drojdia , uleiul , sarea si treptat apa  si se framanta un aluat omogen , elastic si nelipicios . Se lasa la crescut cca. o ora , la cald.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati egale .Se formeaza sfere , care se intind sub forma de cerc . Pe jumatate de cerc se pune sos de rosii , se presara edam ras si bucatele de salam . Marginile se pensuleaza cu apa , se impatura sub forma de semicerc si se preseaza usor pe margini pentru a se lipi . Pe margine se pune edam ras , de jur imprejur , apoi se ruleaza marginea pentru a "inchide" branza . Se face o crestatura pe mijloc .


Se pensuleaza cu ou batut cu lapte.


Se da la cuptor  , incins in prealabil la 180 grade , timp de 20 de minute.


 Se poate servi cald sau rece , cu sau fara sosuri .

10 comentarii:

  1. Nu demult am facut dar mi-ai facut o poftaaaaa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna umplutura ai ales,absolut pe gustul meu!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simpla Flory , dar moftruici mic a mea nu serveste multe ingrediente si am preferat sa fac cu ce stiu ca inghite si ea .

      Ștergere
  3. Daca stateai mai aproape veneam la masa neinvitata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Distanta asta , bat-o vina . Dar las' ca ma intorc eu acasa ...

      Ștergere
  4. Ma inscriu si eu la o felie? Mai ai?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...