Fara nici o ocazie , doar de dragul exercitiului si pentru placerea fiicei mele. Tortul are blatul amandina de aici , umplut cu mousse din fructe de padure , insiropat cu zeama de la compot de visine , acoperit cu plastelina de ciocolata si "ornat" cu figurine din pasta de lapte praf.
Avem nevoie de:
- pt. blat : - 6 oua , 200 g zahar , 2 linguri cacao , 3 linguri apa , 3 linguri ulei , 8 linguri faina , 1 lingurita praf de copt
- pt. crema : - 250 ml frisca lichida , 250 g fructe de padure , 2 linguri zahar , 1 lingurita gelatina granule
In plus am folosit gem de fructe de padure , zeama din compot de visine ,pasta de lapte praf si plastelina de ciocolata.
Preparam asa:
Ouale se separa .Albusurile se bat spuma , se adauga zaharul si apa si se bat in continuare.Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga la albusuri.Se adauga treptat faina cernuta cu cacao si praful de copt si se omogenizeaza usor.
Se coace in cuptorul preincalzit , 30-35 minute.Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit si se feliaza.Eu am folosit doar 2/ 3 din blat .
Pentru crema , fructele se sfarama cu furculita sau blenderul si se pun la fiert impreuna cu zaharul.Gelatina se hidrateaza.Se ia fructele de pe foc , se adauga gelatina si se lasa sa se raceasca putin.Frisca se bate.Amestecul de fructe , racit la temperatura corpului se pune peste frisca si se omogenizeaza.
Se ia o parte de blat , se insiropeaza cu zeama de compot , se pune deasupra mousse-ul de fructe de padure si se acopera cu ce-a de-a doua parte de blat.Se insiropeaza si acesta putin.Se da la rece cca.30 min.Se imbraca tortul in gem de fructe , in strat subtire pentru a se putea lipi plastelina de ciocolata.Se imbraca apoi in plastelina si se orneaza dupa bunul plac.
Si o sectiune
Cred ca e un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergereDeosebit tortul tau:X
RăspundețiȘtergereMultumesc
RăspundețiȘtergere