miercuri, 16 februarie 2011

Pulpa de porc la cuptor

Am luat lectii de la un prieten de-al sotului meu , la care am mancat acum vreo 2 ani , cred , cea mai buna si frageda friptura de porc.Da , facuta de el , inginer , nu bucatar. Inainte de a o baga la cuptor o prajea usor pe toate partile , alaturi de niste ceapa feliata julien. 


Avem nevoie de:
- 500-600 g pulpa de porc , un morcov , un pastarnac , 2 cepe , cativa catei de usturoi , 2 foi de dafin , sare , piper , boia de ardei dulce , usturoi granulat , rozmarin uscat  macinat ,cimbru uscat ,cca. 500 ml supa clara de legume , 1 lingura sos de rosii , 1 lingurita amidon de porumb

Preparam asa:
Carnea se impaneaza cu feliute de usturoi .Se amesteca sarea ,usturoiul granulat , piperul , boiaua , rozmarinul si cimbrul  si se "maseaza" cu amestecul acesta carnea , pe toate partile.Se pune intr-o punga , se inchide bine si se lasa la frigider de seara pana dimineata.
Legumele se curata si se taie felii.
Intr-o tava se toarna putin ulei , se pune ceapa si carnea si se aseaza pe foc , intorcand carnea pe toate partile pana se rumeneste usor .
Se ia de pe foc , se adauga feliile de morcov si pastarnac , 3 catei de ustroi intregi , frunze de dafin , se adauga supa de legume , se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor , pentru cca. 1 ora. La jumatatea timpului se intoarcea carnea pe cealalta parte. Dupa o ora se scoate folia si se mai lasa 15 minute descoperita , stropind din cand in cand carnea cu sosul din tava.
Se scoate carnea , se lasa la racit si se feliaza.
Legumele din tava se paseaza , se adauga o lingura sos de rosii si se pun pe foc . O lingurita de amidon de porumb se desface in putina apa rece s se adauga la sos. Se amesteca pe foc pana se ingroasa sosul.


Carnea  se poate servi cu sosul alaturi de un piure de cartofi sau orez.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...