luni, 13 februarie 2012

Tort Valentine's Day

Nu am mai "sarbatorit" Valentine's Day de mult , din tinerete cred . Anul acesta m-am gandit sa fac macar un tort in tema , pentru ca nu mai facusem de prea mult timp unul cu fondant si figurine .
Am apelat din nou la preferatul meu MMF , pentru ca de-a lungul timpului am observat ca ma inteleg cel mai bine cu el . Pentru a obtine un rosu frumos , intens,  pentru inimioare , am folosit plastelina de ciocolata  alba si foarte putina maro , le-am amestecat bine si am colorat cu colorant gel rosu . Tot din experienta anterioara stiam ca nu pot colora intens MMF , pentru ca trebuie mult colorant si se strica pasta .
Tortul are blat clasic si crema de coacaze negre .





Avem nevoie de :
- pt. blat : 5 oua , 5 linguri de zahar , 5 linguri de faina , un praf de sare ,  esenta de vanilie
- pt. crema : 250 g coacaze negre , 3 oua , 80 g zahar pudra , 40 g amidon de porumb , 200 g unt
- pt . decor : marshmallow fondant , plastelina de ciocolata , praf de stele 
- forma : 21 cm diametrul

Preparam asa :
Pentru blat se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , se adauga treptat zaharul si se bate pana se intareste bezeaua. Se adauga pe rand galbenusurile ,  esenta de vanilie . Se adauga treptat cate o lingura de faina , amestecand usor cu telul , de sus in jos , pentru incorporare . Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 20 minute ( pana cand o scobitoare introduse in mijlocul blatului iasa curata ). Se lasa la racit si se taie pe orizontala in 3 bucati .
Pentru crema se paseaza coacazele negre si se trec prin sita pentru a elimina coaja . Ouale intregi se mixeaza cu zahar , se adauga amidon si piureul de coacaze , apoi se pune pe foc , amestecand continuu , pana se ingroasa crema . Se lasa la racit , apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei .
Prima parte de blat se acopera cu 1/3 din crema , se aseaza a doua parte de blat care se acopera cu 1/3 din crema si se acopera cu cea de-a treia parte de blat . Tortul se unge cu restul de crema si se da la rece 15 minute .
Se intinde foaia de fondant si se acopera cu ea tortul . Se decoreaza dupa bunul plac .


Sfat : daca tortul nu este acoperit cu fondant , recomand o cantitate mai mare de zahar in crema pentru ca este acrisoara , dar si cel putin jumatate de portie de crema in plus pentru a putea acoperi bine tortul. La mine a fost  foarte putina crema deasupra , dar avand in vedere faptul ca am acoperit cu fondant , am trecut cu vederea acest mic neajuns .

11 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...