Ma pregatesc intens pentru un eveniment si nu se poate fara tort.Am tinut neaparat sa-l imbrac in fondant , asa ca m-am pus pe treaba.Folosesc fondantul din marshmallows (bomboane moi) pentru ca este singurul care mi-a reusit si-mi place cum se lucreaza.Reteta o gasiti peste tot pe internet , in diferite variante.
Avem nevoie de:
- 225 g marshmallows , 500 g zahar pudra (am folosit Margaritar), 4 linguri de apa , margarina
Preparam asa:
Marsmallows se pun impreuna cu apa intr-un vas incapator si se topesc pe baie de aburi sau la microunde(in acest caz operatiunea se face treptat , la putere mica , cate 30 de secunde , se scoate si se mai amesteca in ele , iarasi 30 de secunde pana la topire completa).
Se adauga zahar treptat si se amesteca cu lingura pana cand compozitia devine groasa si nu se mai poate amesteca.
Se rastoarna pe masa de lucru restul de zahar si se pune compozitia in el.
Se framanta cu mainile unse cu margarina , ca un aluat , pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
Pasta obtinuta se pune in folie de plastic si se tine la loc uscat si racoros 24 de ore, dar nu in frigider.
Un lucru foarte important ...daca doriti sa colorati pasta si aveti coloranti lichizi , puneti colorantul la inceput si scadeti din cantitatea de apa , altfel va trebui sa folositi mai mult zahar.
Si aici incercarea mea de a modela ceva din pasta de marsmallows.Rezultatul final se va vedea zilele viitoare pe tort.
He,he,ce bine ca ai postat reteta.E folositoare.
RăspundețiȘtergerece bine arata!
RăspundețiȘtergerese gasesc marshmallows la noi?
Da Camy , se gasesc.Din pacate eu nu am gasit albe , doar colorate.Le-am luat din kaufland.
RăspundețiȘtergerede ex..daca vreau sa fac o forma cu pasta asta..pot sa le fac dinainte si dupa sa le pun pe tort??ca sa vad daca iese mai intai..
RăspundețiȘtergerea si ..daca trandafiri din pasta asta..stau pe tort acoperit cu glazura de ciocolata??intreb si eu ca nu ma pricep..ca auzim parca ca la frisca se topeste....
Da kory , poti sa faci dinainte figurinele sau florile , le tii la loc uscat si racoros , inchise intr-o cutie , dar eu zic sa nu le tii in frigider pentru ca "transpira" si se inmoaie.Pe glazura eu zic ca stau foarte bine , pe frisca nu stiu pentru ca e umeda .Eventual daca sunt puse putin inainte de prezentare si se taie tortul repede.
RăspundețiȘtergereda asa am sa fac..ca vreau sa le fac dinainte sa nu stau atunci..ms mult de sfat..sper sa ma descurc..hihi
RăspundețiȘtergereThanks for the step-by-step pics! I've been wanting to make a fondant cake but still haven't got the chance to do so. Your fondant cakes look good!
RăspundețiȘtergereDaca las tortul cu fondant marshmallow la frigider peste noapte, exista riscul ca fondantul sa se deterioreze? O mana de ajutor mi-ar prinde bine. Multumesc anticipat. :D
RăspundețiȘtergereEu l-am lasat la frigider si nu a patit nimic . Imi pare rau ca am vazut mesajul asa tarziu .
RăspundețiȘtergere