luni, 13 decembrie 2010

Piure de spanac

Am primit de la mama cateva pachetele de spanac congelat. Asa ca , astazi , am dezghetat unul si m-am pus pe treaba.Nu ca ar fi treaba complicata ...

Avem nevoie de:
- 1/2 kg spanac ( eu am avut congelat ) , 2 catei usturoi , 1 lingura cu varf de faina , ulei , lapte

Preparam asa:
Se opareste spanacul in apa cu sare.Se scurge de apa  si se toaca marunt.
Usturoiul se toaca marunt.Se caleste in ulei incins , se adauga faina si se caleste , apoi se pune peste spanacul pregatit deja intr-o cratita.Se adauga lapte , daca mai este nevoie sare si se lasa sa se ingroase piureul , amestecand continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Se serveste cu oua ochiuri sau cu chiftelute.

4 comentarii:

  1. Vai de mine,mi-ai facut o pofta monstru!
    Parca de aici ii simt mirosul :))

    RăspundețiȘtergere
  2. este printre mincarurile mele preferate piureul de spanac cu ochiuri, si exact asa stiu si eu sa-l prepar, un deliciu, sincer numai asa pot minca spanac :)) si e delicios

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...