marți, 21 februarie 2012

Pulpe de pui cu sos de rosii , usturoi si ierburi provencale

Am vazut acum cateva zile la Cristina niste pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii si usturoi care mi-au facut tare cu ochiul . A doua zi am si prestat . Reactia a fost " mmm, sosul asta e taaare bun " .


Avem nevoie de :
-3 pulpe de pui intregi , 4 rosii , 5-6 catei de usturoi mai mari , ulei de masline , 100 ml vin alb sec , sare , piper , ierburi provencale ( amestec de busuioc , rozmarin , cimbru , maioran ), 1 lingurita de zahar

Preparam asa :
Pulpele de pui spalate se pun intr-o tava , se toarna uleiul , se presara deasupra sare , piper si ierburile provencale , se adauga vinul si 2 catei de usturoi taiati feliute si se acopera cu folie de aluminu . Tava se da la cuptor pentru cca. 20 minute .
Rosiile se curata de pielita si se taie bucati . Usturoiul ramas se curata . Se pun impreuna in blender si se paseaza pentru a obtine un sos , se condimenteaza cu sare si piper . Se adauga si zaharul .
Sosul obtinut se toarna peste pulpe . Se da din nou la cuptor , acoperit , pentru 15 minute , apoi se inlatura folia si se mai lasa 15 minute.
Se servesc alaturi de cartofi copti , piure de cartofi , orez, mamaliguta , orice combinatie  va place .

15 comentarii:

  1. Dorina ma bucur ca ai incercat reteta si ca a fost pe gustul vostru. Iti doresc o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Rapid , in sensul ca nu trebuie sa stai prea mult langa ele . Altfel , dureaza vreo ora si ceva pana e gata . Te pup.

      Ștergere
  3. Un deliciu la tine in farfurie!! Te invit cu drag la un concurs de carte! pup

    RăspundețiȘtergere
  4. am incercat reteta aseara si a iesi delicios...multumesc pt o cina minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Gabriela , ma bucur mult ca v-a placut si multumesc ca ai trecut sa-mi spui impresia ta . Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...