joi, 2 februarie 2012

Cotlet de porc in sos de branza si cimbru

Desi nu sunt prea buna prietena cu cimbrul , i-am dat o sansa retetei gasita intr-o revista culinara finlandeza si am preparat acest sos , care acum mi se pare bun si cu siguranta o sa-l mai fac .


Avem nevoie de :
- 5 felii subtiri de cotlet de porc fara os , 1 lingura da faina , 2 linguri de ulei , 1 ceapa , 2 catei de usturoi , 200 ml smantana dulce , 100 g crema de branza natur , 100 ml apa , cimbru , piper , sare , patrunjel verde tocat

Preparam asa :
Cotletul de porc se spala si se sterge bine cu un prosop. Se cresteaza in cateva locuri pe marginea cu pielita , se sareaza .
Intr-o tigaie se toarna uleiul si se lasa la incins . Cotletul de porc se tavaleste prin faina , se scutura faina in exces si se prajeste usor pe ambele parti . Se scoate pe un prosop de hartie. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata marunt , se adauga usturoiul tocat marunt si el si se lasa pana devine ceapa aurie . Se adauga treptat smantana dulce si apa , se lasa sa dea un clocot si se adauga si crema de branza . Se amesteca bine , se adauga cimbru si piper dupa gust , se readuc in tigaie cotletele si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 minute . Deasupra se presara patrunjel verde tocat .


 Am servit alaturi de niste paste . Se poate servi langa cartofi natur , orez .

20 de comentarii:

  1. Arata foarte bine,cred ca este si delicios.Pupici ci sclipici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna tare bine! Mie imi palce cimbrul, asa ca am salvat reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti palce ideea . Poate incerci ...

      Ștergere
  3. Eu folosesc mai mereu cimbrul. Poate te impaci cu el de acum :) arata foarte bine reteta de azi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi pare rau ca am incercat , merita o sansa .

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. A fost pe placul nostru , poate e si pe placul altora .

      Ștergere
  5. Mie imi place cimbrul. Pentru mine este perfecta reteta :D Foarte bine arata :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok , ma bucur , poate revii cu impresii dupa ce ai testat.

      Ștergere
  6. Pana acum am mancat doar pui cu sos de branza, dar trebuie sa incerc si porcul...

    RăspundețiȘtergere
  7. Delicios !! un premiu la mine pe blog te ateapta!!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...