Desi nu sunt prea buna prietena cu cimbrul , i-am dat o sansa retetei gasita intr-o revista culinara finlandeza si am preparat acest sos , care acum mi se pare bun si cu siguranta o sa-l mai fac .
Avem nevoie de :
- 5 felii subtiri de cotlet de porc fara os , 1 lingura da faina , 2 linguri de ulei , 1 ceapa , 2 catei de usturoi , 200 ml smantana dulce , 100 g crema de branza natur , 100 ml apa , cimbru , piper , sare , patrunjel verde tocat
Preparam asa :
Cotletul de porc se spala si se sterge bine cu un prosop. Se cresteaza in cateva locuri pe marginea cu pielita , se sareaza .
Intr-o tigaie se toarna uleiul si se lasa la incins . Cotletul de porc se tavaleste prin faina , se scutura faina in exces si se prajeste usor pe ambele parti . Se scoate pe un prosop de hartie. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata marunt , se adauga usturoiul tocat marunt si el si se lasa pana devine ceapa aurie . Se adauga treptat smantana dulce si apa , se lasa sa dea un clocot si se adauga si crema de branza . Se amesteca bine , se adauga cimbru si piper dupa gust , se readuc in tigaie cotletele si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 minute . Deasupra se presara patrunjel verde tocat .
Am servit alaturi de niste paste . Se poate servi langa cartofi natur , orez .
Arata foarte bine,cred ca este si delicios.Pupici ci sclipici.
RăspundețiȘtergereA fost bun. Te pup si eu .
ȘtergereSuna tare bine! Mie imi palce cimbrul, asa ca am salvat reteta.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti palce ideea . Poate incerci ...
ȘtergereEu folosesc mai mereu cimbrul. Poate te impaci cu el de acum :) arata foarte bine reteta de azi :)
RăspundețiȘtergereNu-mi pare rau ca am incercat , merita o sansa .
ȘtergereBunuta ideea ta de azi!
RăspundețiȘtergereA fost pe placul nostru , poate e si pe placul altora .
ȘtergereBuna papica de azi.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia .
ȘtergereMie imi place cimbrul. Pentru mine este perfecta reteta :D Foarte bine arata :)
RăspundețiȘtergerePupici!
Ok , ma bucur , poate revii cu impresii dupa ce ai testat.
Ștergeretare buna mancarica ta!
RăspundețiȘtergereDa , a fost . Merci .
ȘtergereO reteta delicioasa....!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereA fost , va mai fi , mai facem .
ȘtergerePana acum am mancat doar pui cu sos de branza, dar trebuie sa incerc si porcul...
RăspundețiȘtergereMerge bine si cu porcul :)
ȘtergereDelicios !! un premiu la mine pe blog te ateapta!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mona
Ștergere