sâmbătă, 28 aprilie 2012

Tarta cu branza si bezea

Reteta de la mama , care la randul ei o are de la nasa . A pregatit-o de Pasti in loc de pasca , ne-a placut , asa ca am facut-o si eu , cu mici schimbari . Mama a folosit branza dulce , eu am folosit quark si implicit am mai umblat la cantitati pentru ca quark-ul e mult mai "subtire" . Deci ...daca folositi branza dulce puneti la crema inca un galbenus de ou si inca 100 ml lapte( asa era in reteta originala )


Avem nevoie de :
- pt.blat : 200 g faina , 75 g zahar , 125 g unt , 2 galbenusuri de ou , 1/2 lingurita praf de copt
- pt. crema : 500 g quark , 80 ml ulei ,150 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 plic budinca de vanilie , 400 ml lapte , extract de vanilie
- pt. bezea : 3 albusuri de ou , un praf de sare , 3 linguri de zahar
- forma : 21 cm diametrul

Preparam asa :
Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , untul moale si galbenusurile si se framanta un aluat omogen . Daca este prea tare se mai poate adauga putin lapte (la mine nu a mai fost necesar ).
Aluatul se intinde in tava tapetata, ridicand si pe marginile tavii. Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se amesteca cu galbenusul de ou , zaharul , se adauga uleiul , extractul  de vanilie . Praful de budinca se amesteca cu laptele si se toarna peste compozitia de quark . Se omogenizeaza si se toarna peste aluat . Compozitia este foarte lichida !
Tava se da la uptor , preincalzit la 170 grade , timp de o ora . La final crema este inca moale , are consistenta unei gelatine .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga pe rand zaharul si se bate pana la dizolvarea completa a zaharului .
Bezeaua se aseaza deasupra tartei si se mai da tava la cuptor pana se rumeneste deasupra .

Tarta se lasa la racit , apoi se da la frigider pana a doua zi .
Se dezlipeste usor cu ajutorul unui cutit de pe margine si se scoate din forma .


Pofta buna !


33 de comentarii:

  1. Tarta asta i-ar placea la nebunie lui socrumiu, facuta cu ricotta proaspata de oaie.
    De fapt la toti.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-ar place sa o incerc,a ta e minunata,salvez reteta si o fac,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciao DORINA ,bello il tuo blog mi sono unita hai tuoi lettori fissi passa ha trovarmi se ti va io sono ISABELLA ti aspetto smack

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca-i un deliciu, imi place reteta. Pup1

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata nu-ma bine sa-ti faca o mare pofta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stil cheesecake delicios ! pai vreau si eu o feliuta, pot? ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai de mine,cum arata.Mor de pofta.Pot servi,pot,pot?
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Questa crostata è veramente favolosa, brava! Peccato che non sono riuscita a capire tutti i passaggi :-)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi dispiace che google non tradurre correttamente :(

      Ștergere
  9. Da' cum arata!!!Doua felii, ca vin cu ala micu' ;-)) puup

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai, ce tarta "magnifica"!!!!!!!!Am s-o prepar Andradei:X!!!Mersi(de reteta).Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa va placa , garantez . la mine s-a cerut deja bis .

      Ștergere
  11. Ce pofta mi-ai facut, pe bune, chiar as manca desertul tau, si nu cred ca m-as opri la o singura felie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca eu am rezistat cu greu sa ma infig cu toata puterea in ea.

      Ștergere
  12. Arata demential sis, trebuie sa o fac si eu odata, dar tot cu branza fina, nu dulce, si ma gandesc sa bag si niste fructe in ea.
    Yamy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fa-o sis , desi stiu ca tu nu te omori dupa branza dulce , poate unchiu' e amator.

      Ștergere
  13. Wow ce frumusete! Trebuie sa fie o finete de tarta! Minunat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Este fina si aluatul e tare pufos , ne-a placut mult . Multumesc pentru apreciere .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...