Reteta de la mama , care la randul ei o are de la nasa . A pregatit-o de Pasti in loc de pasca , ne-a placut , asa ca am facut-o si eu , cu mici schimbari . Mama a folosit branza dulce , eu am folosit quark si implicit am mai umblat la cantitati pentru ca quark-ul e mult mai "subtire" . Deci ...daca folositi branza dulce puneti la crema inca un galbenus de ou si inca 100 ml lapte( asa era in reteta originala )
Avem nevoie de :
- pt.blat : 200 g faina , 75 g zahar , 125 g unt , 2 galbenusuri de ou , 1/2 lingurita praf de copt
- pt. crema : 500 g quark , 80 ml ulei ,150 g zahar , 1 galbenus de ou , 1 plic budinca de vanilie , 400 ml lapte , extract de vanilie
- pt. bezea : 3 albusuri de ou , un praf de sare , 3 linguri de zahar
- forma : 21 cm diametrul
Preparam asa :
Faina se cerne cu praful de copt , se adauga zaharul , untul moale si galbenusurile si se framanta un aluat omogen . Daca este prea tare se mai poate adauga putin lapte (la mine nu a mai fost necesar ).
Aluatul se intinde in tava tapetata, ridicand si pe marginile tavii. Se da la rece pana se prepara crema .
Quarkul se amesteca cu galbenusul de ou , zaharul , se adauga uleiul , extractul de vanilie . Praful de budinca se amesteca cu laptele si se toarna peste compozitia de quark . Se omogenizeaza si se toarna peste aluat . Compozitia este foarte lichida !
Tava se da la uptor , preincalzit la 170 grade , timp de o ora . La final crema este inca moale , are consistenta unei gelatine .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga pe rand zaharul si se bate pana la dizolvarea completa a zaharului .
Bezeaua se aseaza deasupra tartei si se mai da tava la cuptor pana se rumeneste deasupra .
Tarta se lasa la racit , apoi se da la frigider pana a doua zi .
Se dezlipeste usor cu ajutorul unui cutit de pe margine si se scoate din forma .
Pofta buna !
delicioasa!!!!
RăspundețiȘtergereChiar este :)
ȘtergereTarta asta i-ar placea la nebunie lui socrumiu, facuta cu ricotta proaspata de oaie.
RăspundețiȘtergereDe fapt la toti.
Poate o incerci
Ștergeremi-ar place sa o incerc,a ta e minunata,salvez reteta si o fac,o zi buna
RăspundețiȘtergereAstept impresii . Te pup.
ȘtergereCiao DORINA ,bello il tuo blog mi sono unita hai tuoi lettori fissi passa ha trovarmi se ti va io sono ISABELLA ti aspetto smack
RăspundețiȘtergereGrazie Isabella
ȘtergereCred ca-i un deliciu, imi place reteta. Pup1
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut tare mult .
ȘtergereArata nu-ma bine sa-ti faca o mare pofta!
RăspundețiȘtergereMultumesc
ȘtergereStil cheesecake delicios ! pai vreau si eu o feliuta, pot? ;) Pupici
RăspundețiȘtergereBe my guest Anto :)
ȘtergereVai de mine,cum arata.Mor de pofta.Pot servi,pot,pot?
RăspundețiȘtergerePupici!
Desigur :)
Ștergerespettacolare da leccarsi i baffi
RăspundețiȘtergereGrazie
ȘtergereQuesta crostata è veramente favolosa, brava! Peccato che non sono riuscita a capire tutti i passaggi :-)))
RăspundețiȘtergereMi dispiace che google non tradurre correttamente :(
ȘtergereDa' cum arata!!!Doua felii, ca vin cu ala micu' ;-)) puup
RăspundețiȘtergereva astept cu masa pusa .
ȘtergereVai, ce tarta "magnifica"!!!!!!!!Am s-o prepar Andradei:X!!!Mersi(de reteta).Pupici:X
RăspundețiȘtergereO sa va placa , garantez . la mine s-a cerut deja bis .
ȘtergereCe pofta mi-ai facut, pe bune, chiar as manca desertul tau, si nu cred ca m-as opri la o singura felie
RăspundețiȘtergereSa stii ca eu am rezistat cu greu sa ma infig cu toata puterea in ea.
ȘtergereArata demential sis, trebuie sa o fac si eu odata, dar tot cu branza fina, nu dulce, si ma gandesc sa bag si niste fructe in ea.
RăspundețiȘtergereYamy!
Fa-o sis , desi stiu ca tu nu te omori dupa branza dulce , poate unchiu' e amator.
Ștergerelooks incredible & super tempting..:P
RăspundețiȘtergereTasty Appetite
Thanks jay
ȘtergereWow ce frumusete! Trebuie sa fie o finete de tarta! Minunat.
RăspundețiȘtergereEste fina si aluatul e tare pufos , ne-a placut mult . Multumesc pentru apreciere .
RăspundețiȘtergereCat de bun trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergere