vineri, 27 ianuarie 2012

Tort Pina Colada

Ma indoiesc ca este cineva care nu stie , dar eu tot o sa povestesc putin. Pina Colada este un cocktail dulce , aromat , care contine rom alb ,suc de ananas si o  crema de nuca de cocos . Mie personal imi place foarte mult , altii l-au considerat gretos . Gusturi si gusturi .
Zilele trecute am gasit intr-un magazin o crema , care mi-a atras atentia , desi nu stiam exact ce este (initial , in zapaceala mea obisnuita la cumparaturi  , am crezut ca e lapte condensat ). Am aflat mai tarziu cand am deschis borcanelul ...o crema de lapte , cu fulgi de nuca de cocos , care aduce oarecum la gust cu partea alba din Finetti Duo . Bun , ce sa fac cu ea , inafara de intins pe paine ? O crema pentru un tort .
Asa s-a nascut tortul acesta, un tort spirala cu crema de ananas si crema de lapte cu nuca de cocos , la a carui decorare m-am jucat putin si cu niste bomboane Raffaello home-made .


Avem nevoie de :
- pt. blat : 5 oua , 6 linguri de apa , 175 g zahar , 125 g faina , 100 g amidon de porumb , 1 fiola esenta de rom , un praf de sare, fulgi de nuca de cocos pentru tavalit blatul
- pt. crema de ananas : 400 g ananas din conserva , 2 oua , 3 linguri pline zahar pudra , 2 linguri pline amidon de porumb , 100 g unt
- pt. crema de lapte cu cocos : 200 g crema de lapte cu cocos ( se poate inlocui cu crema Finetti alba si fulgi de nuca de cocos ) , 100 g lapte condensat , 200 ml frisca lichida , 1 plic intaritor de frisca
- pt.decor : fulgi de nuca de cocos , ananas rondele , bomboane Raffaello


Preparam asa :
Pentru blat se bat ouale intregi cu un praf de sare , se adauga treptat cate o lingura de apa , apoi esenta de rom .Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste . Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga la amestecul de oua . Se omogenizeaza . Compozitia se toarna in tava ( am folosit tava mare a cuptorului ) acoperita cu hartie de copt .Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 minute .Se scoate , se lasa la racit in tava cca.5 minute .
Intre timp se pregateste o bucata de hartie de copt pe care se presara fulgi de cocos . Se rastoarna foaia de blat peste nuca de cocos si se preseaza putin pentru a se lipi fulgii de blat . Se lasa la racit complet , apoi se inderpateaza hartia de copt .
Pentru crema de ananas se face ananasul piure si se trece prin sita pentru a indeparta eventualele fibre de la ananas. Piureul obtinut se mixeaza cu ouale , se adauga zaharul si amidonul , se omogenizeaza si se pune pe foc , amestecand continuu pana se ingroasa crema . Se lasa la racit , apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei .
Blatul se taie fasii de cca. 5 cm grosime , care se ung cu crema pe partea fara nuca de cocos . Prima fasie se ruleaza ca un melc si se aseaza in picioare pe platou . Se adauga in continuare restul feliilor , una dupa cealalta , formand un melc mare .Se da la rece cateva ore .
Crema de lapte cu fulgi de cocos se amesteca cu laptele condensat . Frisca se bate tare cu intaritorul de frisca si se adauga la crema. Se omogenizeaza . Cu acesta crema se acopera tortul .
Se presara deasupra si pe laterale fulgi de nuca de cocos , se orneaza cu felii de ananas si bomboane Raffaello .




PS :
Crema despre care vorbeam am cumparat-o din Lidl

29 de comentarii:

  1. Un deliciu totalmente, tortuletul tau!!!Mmm, parca simt aroma de cocos!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Licuta , multumesc , te pup si eu si merci si pentru vizita .

      Ștergere
  2. Arata superb!!!!Sincer, eu nu am mancat inca, dar nu as refuza o portie:) Cred ca e o combinatie deosebita.Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  3. Un adevarat rasfat... vreau si eu. pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la voi am multe de invatat , asa ca va servesc cu cate o felie daca veti continua sa impartasiti pe blog retete minunate :D

      Ștergere
  4. Arata grozav tortul , felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vãzut crema în Lidl!tortuletul tãu mã duce cu gândul la vacantã...foarte frumos tort:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos se incadreaza in peisajul de iarna.Un tort super bun.te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult de tot tortul tau. Arata super si din cate am citit, si la gust e bun. As vrea si eu o feliuta :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, multumesc , doar ca nu v-ati uitat prea atent :)) Blogul este deja inscris de mult .

    RăspundețiȘtergere
  9. Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai, ce nebunie de tort avem aici si un peisaj superb, ca-mi place iarna de mor. Am tot zis ca vin la tine, dar chiar ma faci sa-ti promit. ;-)))puuup

    RăspundețiȘtergere
  11. Una maravilla de torta un sabor delicioso y estimulante mirando la nieve,hermoso,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Alt deliciu :D Arata fooarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua, cautam un tort deosebit pentru o zi deosebita si am ajuns aici. Mi se pare interesant si totodata delicios acest tort si as dori sa il fac, doar ca nu am inteles foarte bine cum rulati fasiile de blat astfel incat sa arate asa in sectiune. Mie mi se pare ca blatul dv. este mai inalt de 5 cm. M-ar fi ajutat mult daca puneati poze de la montaj. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...