Nu am mai facut nimic dulce de un an , asa ca se cerea . Ma gandeam de mult la choux a la creme , dar parca nu aveam chef de cei clasici. Asa ca , am incercat o crema de portocale . Si daca citricele sunt vedete la inceput de an , particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii Ianuarie 2012 "Dulce Romanie" gazduita luna aceasta de Mitinita .
Avem nevoie de :
- pt. choux-uri : 125 ml apa , 25 g margarina , 80 g faina , 20 g amidon de porumb , 3 oua , 1 lingurita rasa praf de copt , coaja rasa de portocale .
- pt. crema : 300 g portocale fara coaja si fara pielita , 30 g amidon de porumb , 80 g zahar pudra , 2 oua .
- pt . decorat : 200 ml frisca lichida , zahar pudra
Preparam asa :
Apa se pune la fiert cu margarina . Cand clocoteste , se ia de pe foc si se adauga dintr-o data faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt . Se adauga si coaja rasa de portocale si se amesteca. Se readuce pe foc pentru 1-2 minute , amestecand continuu. Se ia de pe foc , se lasa putin la racit , apoi se incorporeaza ouale unul cate unul , amestecand bine dupa fiecare .
Din aluat se fac cu posul gramajoare de cca . 5-6 cm diagonala , pe tava acoperita cu hartie de copt . Se coc la 200 grade , in cuptor preincalzit , timp de 20 minute .
Cand s-au copt , se scot , se lasa la racit , apoi se taie cate un capacel la fiecare.
Pentru crema se curata portocalele de coaja si de pielita , se fac piure cu blenderul . Se mixeaza pulpa de portocale cu ouale , apoi se adauga amidon si zahar pudra si se omogenizeaza . Amestecul obtinut se pune pe foc , amestecand continuu , pana se ingroasa crema . Se lasa la racit .
Frisca lichida se bate tare .
Cojile de aluat se umplu cu crema , se pune frisca , se acopera cu capacelul si se pudreaza cu zahar pudra .
Grozave.Eu ador portocalele.Te pup!
RăspundețiȘtergereEu nu ma pot dezlipi de aici:)) N-am facut niciodata choux si acum ma intreb oare de ce.Superbe ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereOoo,reteta noua,netestata.
RăspundețiȘtergereVleau si ioooo!
superbe sunt ♥
RăspundețiȘtergereYummy, delicioase!
RăspundețiȘtergereAbsolut delicioase !!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc dragele mele .
RăspundețiȘtergereBuna idee! Cu siguranta merita incercata!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta ca nu am mancat cam de mult. Pup!
RăspundețiȘtergeremmmm ce aromate trebuie sa fie....!!!!
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!!!
RăspundețiȘtergereCristina , sa stii ca nu-mi pare rau ca am incercat , e altfel , crema putin acrisoara , frisca dulce ....
RăspundețiȘtergereSara , te servesc cu drag.
Mona , sunt , sa stii , tare ne-au placut .
Simona , multumesc .
Ador choux la creme! sigur si varianta cu portocale e tare delicioasa! arata tare bine
RăspundețiȘtergereSa stii ca e ...cum sa spun ...altfel , diferita , interesanta .
RăspundețiȘtergere