miercuri, 11 ianuarie 2012

Cornuri cu sare

Reteta am regasit-o in carnetelul mamei , le-a facut mama imediat dupa Anul Nou , am mancat pe rupte . M-am gandit sa repet experienta , pentru ca sotul nu prea a apucat sa manance la mama ... asa e cand sunt multe chestii de rontait .
Spun din start , preparatul e cu multa margarina. Cei care nu sunt de acord cu ea , pot incerca varianta cu unt , desi nu stiu daca e la fel .


Avem nevoie de :
- 1 kg faina , 50 g drojdie proaspata , 2 oua  , 5 linguri ulei , 1 lingurita sare , 1/2  lingurita zahar , cca. 300 ml lapte , cca. 600 g margarina tartinabila .
- galbenus de ou , lapte , sare mare 

Preparam asa :
Faina se cerne. Drojdia se sfarama , se adauga zaharul si putina apa , se amesteca si se lasa 10 minute deoparte . In faina cernuta se adauga drojdia , ouale , se amesteca , apoi se adauga sarea si treptat lapte caldut,.Se framanta aluatul si se adauga cate o lingura de ulei . Dupa ce s-a incorporat uleiul si s-a desprins aluatul de pe marginile vasului , se lasa la cald , la crescut , pana isi dubleaza volumul .
Aluatul se imparte in doua , se intinde cate o foaie patrata de cca. 2 mm grosime . Se unge din abundenta cu margarina ( cam 1 mm grosime ) , se taie fiecare patrat in 8 triunghiuri , care se rasucesc sub forma de cornulete .
Tava se unge bine cu margarina , in strat gros . Se aseaza cornurile si se mai lasa 15 minute la crescut in tava . Se ung cu galbenus de ou batut cu putin lapte , se presara deasupra sare mare si se coc la 170 grade , cuptor preincalzit , timp de cca. 30 minute .


Cei care agreeaza macul /chimionul/susanul pot folosi la "decorat " . Eu  am preferat varianta "clasica" .


Sunt tare pufoase , se pastreaza bine mai multe zile la rand , in cutii metalice acoperite sau in pungi .

15 comentarii:

  1. E bine ca se pastreaza mai multe zile. Arata nemaipomenit!

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc Andreea . sa stii ca sunt tare bune.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. :)) Tu esti de fapt cea care a adus reteta in casa , daca-mi aduc eu bine aminte , cu multi ani in urma .

      Ștergere
    2. Vinovata!
      Si cand ma gandesc ca eu nu i-am incercat pana acum :) sa vad cum iasa din manutele mele. :)

      Ștergere
  4. Oare cum se preteaza la untura?? Ca saraturi din astea ne plac tare si noua. Am multa untura si ma gandeam sa-i gasesc o utilitate mai picanta.. M-am cam saturat de cornuri cu ciocolata! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anto , nu am incercat nici o alta varianta . Ma tem sa nu fie prea gretoase cu untura ...

      Ștergere
  5. Ce faine ti-au iesit! Mai ai o portie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai l-am mancat acum dimineata pe ultimul , dar te astept cu o portie noua , daca vii.

      Ștergere
  6. Răspunsuri
    1. Te astept si pe tine la degustare :)Eu vreau multi musafiri .

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...